El Pressupost Participatiu Vila-seca 2017 ja està en marxa

Les propostes es podran presentar fins al 7 d'octubre i al web fins al dia 9

Sota el lema "Una porta oberta a les teves idees", ahir dilluns al vespre a l'Ajuntament de Vila-seca, prop d'un centenar de persones van assistir a l'acte de presentació del Pressupost Participatiu Vila-seca 2017, que va anar a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el regidor d'Hisenda i Activitat Econòmica, Xavier Farriol; la regidora de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Cristina Campallo i la directora del Gabinet Ceres, empresa coordinadora del procés, Mercè Chiapella.

El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació i gestió del nostre municipi, mitjançant el qual els ciutadans i les ciutadanes poden proposar i decidir sobre la destinació d'una part dels recursos econòmics municipals. Aquest procés atorga a la ciutadania empadronada al municipi de Vila-seca de 16 anys o més la capacitat de decidir com es destinaran fins a 300.000 € del pressupost municipal per a l'any 2017. Es poden fer propostes de diversos imports, sempre que no superin els 100.000 €.

Per tal de presentar aquestes propostes, al web de l'Ajuntament s'hi poden trobar els diferents documents que serviran per seguir el procés en les diferents fases, així com també la Guia de Participació, on s'explica tot el procés i es recullen els diferents criteris que han de complir les propostes per ser acceptades. En primer lloc, les propostes es podran presentar de forma telemàtica (a través de la plataforma online accessible des del web municipal), o de forma presencial (presentant el formulari emplenat a l'Ajuntament, al PIJ i als centres cívics de la Plana i la Pineda) fins al 7 d'octubre.

Posteriorment, s'organitzaran tres sessions de debat als centres cívics del municipi per tal de presentar les propostes recollides, les quals seran validades per part d'una comissió de personal tècnic municipal. El dia 20 d'octubre, a les 20.00 h, la jornada de debat tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural El Colomí; el dia 25 a les 20.00 h, al Centre Cívic i Cultural de la Plana i el dia 27, també a les 20.00 h, a la Pineda. Finalment, la ciutadania podrà prioritzar les propostes mitjançant un procés de votació popular. En base als vots obtinguts, es realitzarà la combinació de propostes que garanteixi, com a mínim, la selecció d'una proposta per cadascun dels tres nuclis de població.

Aquest pressupost participatiu equival a un 1,13% del total del pressupost de Vila-seca, un percentatge que supera el de ciutats com Lloret de Mar, La Seu d'Urgell, Manresa, Girona o Badalona, les quals recentment també han engegat processos de pressupost participatiu.