Restauració del Celler Noucentista

Un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Ajuntament de Vila-seca

La restauració del Celler Noucentista, un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Ajuntament de Vila-seca, compta amb un pressupost de 4,8 milions d'euros, dels quals el Govern de la Generalitat en finançarà 2 milions a través dels fons FEDER.

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Vila-seca inclou la restauració i rehabilitació del celler i diferents accions amb l'objectiu d'incrementar la competitivitat turística catalana i contribuir a la diversificació de l'oferta i desestacionalització de la demanda a través d'un projecte innovador, la museïtzació del celler. L'objectiu d'aquesta actuació és el disseny i execució d'un museu diferent destinat a impactar tant als ciutadans de Vila-seca, amb la seva història recent, com al visitant de fora, amb una oferta interessant de visita cultural i turística.

El projecte global és crear un Parc Cultural entre els dos grans equipaments que disposa la zona de llevant: el Castell de Vila-seca, recentment restaurat, junt amb el seu jardí, i el conjunt del Celler Noucentista, que ara es rehabilitarà i s'adequarà per a usos culturals.

Cal recordar que el Celler Noucentista de Vila-seca, construït l'any 1920 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura, té la consideració de Bé Cultural d'Interès Local i que el projecte de restauració posa especialment èmfasi en el valor de l'espai arquitectònic de la nau principal i obre la façana posterior a un entorn enjardinat a través d'una caixa escènica vidriada, semitransparent, connectant amb la pineda del Castell.