Entren en funcionament els nous policies de platja

Ahir diumenge, dia 1 de juny, han entrat en funcionament a la platja de la Pineda els policies de platja, el servei de vigilància de platja de la Policia Local de Vila-seca, que estarà operatiu fins al 30 de setembre

De dilluns a diumenge i de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda, els tres nous policies de platja estaran en patrulla permanentment a la platja de la Pineda. Amb la posta en funcionament d'aquest servei, que ja és tradicional al municipi, l'Ajuntament de Vila-seca oferirà diverses millores en els serveis d'informació i vigilància als usuaris de la platja.

Aquest any, novament, i fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i el servei oficial de Renault, Vidauto, els policies utilitzaran un vehicle totalment elèctric per aquest servei de vigilància de platges. Cal recordar que a partir del proper 1 de juliol també es posarà en funcionament l'OAC-Platja (Oficina d'Atenció Ciutadana).

El vestuari identificatiu dels policies de platja s'assembla al de la policia local i està format per un pantaló curt, un jersei d'estiu oficial, unes sabates esportives i una gorra de lona. En contacte permanent amb el post central de la Policia Local i la Creu Roja, les funcions bàsiques que tenen són:

  • Informació sobre l'estat de la sorra i de l'aigua de la platja, avisant dels possibles incidents.
  • Revisió de les autoritzacions temporals dels serveis de platja i control dels espais autoritzats.
  • Prevenció de la delinqüència i control de la venda ambulant.
  • Control dels jocs de platja i de les embarcacions a motor.
  • Informar sobre les activitats del municipi i atendre als usuaris de la platja.
  • Col·laborar permanentment amb els serveis de salvament de la Creu Roja.