Vila-seca celebra Sant Isidre, la festa local de la pagesia

Els actes comencen aquest diumenge dia 10

Aquest diumenge Vila-seca donarà el tret de sortida a la programació de les activitats entorn a Sant Isidre, festa local de la pagesia, amb una nova edició de la Caminada Popular fins a la Pineda. La festa local de la pagesia continuarà el proper dimecres 13 de maig, amb la conferència ‘Usos energètics dels subproductes agrícoles' a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca, a càrrec de Joan Salvadó Rovira, catedràtic d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili.

La festivitat de Sant Isidre, el divendres 15 de maig, s'iniciarà amb un esmorzar per als socis de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca, al Celler. A les 11.30 h, a la parada de la Canaleta de l'avinguda de la Generalitat tindrà lloc una gimcana de carros, mentre que a la tarda, a partir de les 6, hi haurà la concentració de carruatges al carrer de Sant Antoni, els quals a partir de les 18.15 h començaran la seva cercavila pels carrers del Centre Històric. La diada finalitzarà amb l'ofrena dels fruïts i missa a l'església de Sant Esteve a les 19.00 h i les danses tradicionals catalanes que ens portarà l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina, en el seu 39è aniversari.

Com cada any, els socis de la Cooperativa donaran per finalitzats els actes al voltant de Sant Isidre amb una excursió a Corbera d'Ebre i Pinell de Brai, on visitaran el Centre d'Interpretació de la Batalla de l'Ebre, a Corbera, i el Celler modernista de la Cooperativa, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, a Pinell de Brai.