Més de mil persones a la tradicional Cantata de Sant Jordi

Aquest any la Cantata celebra les 10 edicions

Vila-seca celebrarà un any més la festa de Sant Jordi amb la desena edició de la Cantata de Sant Jordi, una trobada on més de mil alumnes de 3r a 6è de primària de les escoles del municipi Torroja Miret, Sant Bernat Calvó, Mestral, Miramar, La Canaleta, La Plana i Cal·lípolis, actuaran amb un conjunt orquestral, específic per aquest esdeveniment, format per alumnes del Conservatori Professional de Música de Vila-seca. En total, la Cantata comptarà amb la participació de més de 1.000 persones (1.066 alumnes i mestres de les escoles de primària i 60 alumnes i professors del Conservatori).

A l'acte, que es farà al Pavelló Municipal de Vila-seca a les 11.30 h, tots els participants seran identificats amb una samarreta especial realitzada per l'ocasió. En primer lloc, els infants interpretaran tres cançons tradicionals que són ‘Marieta cistellera', ‘Jo n'he vist un moix' i ‘Avi mariner' i, a continuació cantaran les 10 cançons que composen la cantata ‘Pirates a la vista!', amb text de Núria Albertí i música de Xavier Oró i Pep Solórzano. La Cantata serà presentada per Antoni Mas, amb direcció musical de Maribel Marín i narrada pels alumnes de l'escola Mestral.

L'acte està organitzat pels centres escolars del municipi, el Patronat Municipal de Música de Vila-seca i l'Ajuntament de Vila-seca.

A més de la Cantata, durant tot el dia la plaça de l'Església i la plaça de Voltes acollirà les tradicionals parades de llibres i roses. A la plaça de l'Església i concretament a la parada de la Biblioteca hi haurà un espai de lectura per a tothom que ho desitgi i a partir de les 17.30 h tindrà lloc un conta-contes a càrrec de Rat Cebrian. Per la seva banda,  a la plaça de Voltes, la Ludoteca organitza un taller per als petits en el qual s'hi podrà confeccionar una llibreta de drac. A partir de les 18.30 h a la mateixa parada de la Ludoteca hi haurà un espectacle infantil amb animació, malabars i màgia. La Diada es donarà per finalitzada a les 19.30 h amb la festa popular a la plaça de l'Església i la plaça de Voltes que ens portarà l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina, els Gegants i Grallers de Vila-seca, els Trabucaires del Comú i els Xiquets de Vila-seca.

Els actes però, continuaran fins al divendres 24 d'abril, amb un taller a les 6 de la tarda a la Ludoteca, on els infants podran aprendre a crear un còmic de Sant Jordi. A més, cal recordar que des del 23 d'abril fins al 9 de maig, es podrà visitar a la Biblioteca  la ‘Mostra de llibres d'artista', un recull de treballs de les escoles de Vila-seca, la Pineda i la Plana.