Vila-seca dóna el tret de sortida a les curses de cavalls a Espanya

Demà els Tres Tombs i diumenge les curses de cavalls al Parc de la Torre d'en Dolça

El tradicional Tres Tombs arriba el dissabte 17 de gener, Sant Antoni

Demà dissabte, Festivitat de Sant Antoni, tindrà lloc a Vila-seca una nova edició dels Tres Tombs. Coordinat per l'entitat vila-secana "Amics del Cavall", hi participaran una seixantena de cavalls amb genet i 25 carruatges, els quals sortiran des de l'avinguda de la Generalitat a partir de les 11.30 h. Des d'allà, iniciaran el recorregut dels Tres Tombs al carrer de Santiago Rusiñol, passaran per l'avinguda de la Verge de Montserrat, carrer de la Font, carrer de la Riera, avinguda de Ramon d'Olzina, avinguda de Francesc Macià i carrer de la Font.

Des de les 12.30 fins a les 13.00 h, les mascotes i altres animals domèstics que vulguin ser beneïts, es podran concentrar al carrer de Sant Antoni, cantonada amb el carrer de la Font, per tal de passar durant la tornada per davant de la comitiva dels Tres Tombs i així accedir a la plaça de l'Església, on es realitzarà la benedicció dels animals. La comitiva continuarà la tornada pel carrer Major fins arribar al carrer del Castell, punt final de l'acte.

 

Aquest any, el Cós de Sant Antoni serà el més participatiu de tots els anys

El diumenge 19 de gener se celebrarà al Circuit Hípic del Parc de la Torre d'en Dolça, el Tradicional Cós de Sant Antoni, amb diferents modalitats de curses de cavalls. En aquesta ocasió s'hi han inscrit una llarga llista de participants provinents de diverses quadres d'Espanya que han estat regulats, com cada any, per la Sociedad de Fomento de la Cría Caballar Española (SFCCE).

A banda de les curses, a partir de les 10.30 h, es podrà accedir a la Torre on s'hi podrà trobar l'exposició ‘Els Cavalls i Vila-seca', un fons artístic de la Secció d'Art de l'Agrupació Cultural i de Rafael Rubio. A la mateixa hora obriran les parades d'artesans del recinte i les competicions, les quals daten de l'any 1873, començaran a les 12.00 h. Les curses amb les seves respectives distàncies seran les següents:

12.00 h:

1a Cursa. Premi "la Caixa"

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 1.700m.

12.30 h:

2a Cursa. Gran Premi Ajuntament de Vila-seca

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 2.500m.

13.00 h

3a Cursa. Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 1.700m.