Vila-seca celebra les festes de Nadal amb una vintena d'actes

El 19 de desembre a les 7 de la tarda s'iniciaran oficialment les festes de Nadal amb la tradicional felicitació de nadal i el brou

Vila-seca gaudirà, durant les properes festes de Nadal, de tot un seguit d'activitats programades entre els dies 13 de desembre i 5 de gener. El primer dels actes tindrà lloc a l'Auditori Josep Carreras on, el 13 de desembre a les 19.00 h, hi haurà el Concert benèfic per a La Marató de TV3, el qual destinarà la recaptació de fons a les malalties del cor. Com a novetat d'aquest any, el cap de setmana del 13 i 14 de desembre la plaça de l'Església acollirà el Mercat de Nadal, amb la venda de productes típics nadalencs, de la mà de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca. El 19 de desembre a les 7 de la tarda s'iniciaran oficialment les festes de Nadal amb la tradicional felicitació de Nadal i el brou, amb l'acompanyament musical del Cor Petits Cantors del Conservatori de Música.  Més tard, i dintre de la programació de tardor de l'Auditori Josep Carreras, es durà a terme el concert dels 40 anys del Cor Sant Esteve, a les 21.30 h.

A l'endemà dissabte i a les 19.00 h el Cor Sant Esteve ens tornarà a oferir un concert, en aquest cas protagonitzat pels actuals cantaires i també excantaires que han format part de la coral al llarg dels seus 40 anys d'existència. El diumenge 21 de desembre a l'Auditori Alcalde Josep Malapeira hi haurà el recital ‘El Poema de Nadal' de Josep Maria de Sagarra, a càrrec del grup de teatre La Tramoia, el qual actuarà conjuntament amb el Cor Contraveus i els grups de música de cambra del Conservatori.

L'Auditori Josep Carreras es tornarà a vestir de Nadal el 23 e desembre a les 20.00 h amb el Concert de Nadal que anirà a càrrec de les corals Toldrà, Mozart i Vivaldi i agrupacions i orquestres del Conservatori. El dia 24 de desembre l'Esplai l'Esclop de Vila-seca serà l'encarregat d'organitzar la Festa del Tió a la plaça de l'Església a les 6 de la tarda i el dia de Sant Esteve al matí tindrà lloc a la plaça de Joan Kies Hellmont l'arribada dels patges de SS MM Reis Mags d'Orient a les 10.30 h, mentre que a les 11.15 h es preveu la recollida de cartes pels patges a la plaça de l'Església. A les 7 de la tarda, i com ja és tradicional, es durà a terme el concert de Sant Esteve a l'Auditori Josep Carreras, a càrrec de la Coral Nova Unió de Vila-seca  l'Orquestra Händel del Conservatori. La invitació per tal d'accedir al concert caldrà recollir-la amb antelació al Conservatori, al Punt d'Informació Juvenil i al Patronat de Turisme.

Per als més joves, del 27 al 29 de desembre hi haurà el Parc Jove de Nadal amb activitats esportives i de lleure de 10.00 a 13.30 h i de 19.30 a 23.30 h a l'Espai Jove. El Parc Infantil començarà el mateix dia 27 però s'allargarà fins el 30 de desembre, en horari de 17.00 a 20.00 h al Pavelló Municipal d'Esports de Vila-seca.

Els dies 27 i 28 de desembre a partir de les 7 de la tarda la Societat El Centre representarà els Pastorets al Teatre El Centre. El preu de les entrades seran de 8 euros per adult i 5 per a nens de fins a 11 anys. L'últim dia de l'any a les 12.00 h hi haurà el tradicional Bany de Sant Silvestre a la platja de la Pineda i a les 17.45 h a la plaça de l'Església hi haurà una concentració de Gegants i Grallers de Vila-seca que, amb cercavila fins a l'Estació del tren, aniran a rebre l'Home dels Nassos cap a les 18.15, el qual després de recórrer diversos carrers de Vila-seca, farà un discurs des del balcó de la Casa Consistorial.

De cara a l'any nou, el dia 1 de gener a la 1 de la matinada tindrà lloc la Festa de Cap d'Any, amb música de tots els temps, al Pavelló Municipal d'Esports de Vila-seca. Les entrades tenen un preu general de 15 euros (10 euros si és anticipada) i de 3 euros per a menors d'11 anys. La venda anticipada es durà a terme als establiments Bricolatge Colomí i al Basar Vanessa. El dilluns 5 de gener a les 17.15 h arribaran SSMM els Reis Mags d'Orient per la plaça de Joan Kies Hellmont, fins arribar a la plaça de l'Església, on faran l'adoració al nen Jesús i després saludaran a tots els nens i nenes de Vila-seca des del balcó. El mateix dilluns la Cavalcada dels Reis també es realitzarà a la Pineda a partir de les 19.00 h i a la Plana a partir de les 8 de la tarda.