L'Auditori Josep Carreras presenta la nova temporada de primavera

Diversitat en la programació on destaca com a novetat el concert "Òpera Jove", un espectacle poc habitual a l'AJC

El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el programador de l'Auditori, Josep F. Solórzano i l'assessor de programació de l'Auditori, Xavier Pastrana, han presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació de la temporada de primavera de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, la qual ja va encetar el passat 19 de febrer, Camerata XXI amb el concert familiar Mirant al mar.

Josep M. Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras, ha iniciat la seva intervenció explicant que, com a novetat, la temporada de primavera compta enguany amb el concert Òpera Jove, un projecte del qual formen part alumnes avançats dels diversos centres com ara El Liceu i que vol acostar l'òpera al públic en general, a través d'un espectacle atractiu. A més, ha destacat el primer concert de la temporada, el proper divendres 3 de març, que anirà a càrrec de la cantant Paula Valls, que interpretarà les cançons del seu nou disc Black and White. La seva veu prodigiosa, protagonista de l'espot televisiu de La Marató de TV3, vindrà acompanyada de Guillem Soler, a piano i veus; Kim Abramo a guitarra; Franco Molinari al contrabaix i Joan Carles Aguerri a la bateria. 

En aquesta temporada, tornarà a destacar la presència de diversos estils programats per a tots els públics, tal i com ha afirmat el programador de l'Auditori, Josep F. Solórzano. A més dels concerts familiars vinculats al Pla Educatiu d'Entorn per tal que la música arribi als més petits de Vila-seca, com són Mirant al mar i Milim. Jo de gran vull ser petita, "apostem per la música ben feta del nostre territori, amb el concert dels grups residents Alart Quartet, acompanyat d'Albert Guinovart,  i el Cor Scherzo, amb el concert De les arrels al cel".

D'altra banda, s'ha destacat el concert d'Ignacio Rodes, un dels màxims exponents de la guitarra, que també oferirà classes magistrals als alumnes del Conservatori. Quant a concerts corals, el públic del Carreras podrà gaudir del Cor Vivaldi, de veus blanques i, en concerts de gran format, destacarà la presència de l'Orquestra Càmera Musicae. Aquesta formació actuarà en dues ocasions a l'AJC presentant dues propostes molt diferents. En primer lloc, l'orquestra vindrà acompanyada de la gran clarinetista Sabine Meyer en el concert del 21 d'abril i en la segona cita, el 12 de maig, actuarà juntament amb la pianista Alba Ventura. El tancament de la temporada anirà a càrrec dels grans Ricard Miralles i Josep Mas "Kitflus", pianistes acompanyants de Serrat, que interpretaran les seves cançons més conegudes en un estil jazzístic.

Una vegada més, tal i com ha explicat l'assessor de programació de l'Auditori, Xavier Pastrana, el Cor Sant Esteve actuarà a l'AJC el proper 5 de maig. En aquesta ocasió, juntament amb l'actor Enric Arquimbau, rendiran homenatge al món de les fàbules, amb la música que el mateix Pastrana ha composat i que, posteriorment, s'estendrà pel territori en diversos concerts.  D'altra banda, l'Orquestra Händel, que compta amb alumnes de nivell superior del Conservatori, ens portarà de viatge pel centre d'Europa amb obres de Mozart, Xaikovsky, Rossini, Mascagni o Grieg, el proper 19 de maig.

Les entrades per als concerts, es podran adquirir al vestíbul de l'Auditori Josep Carreras des d'una hora abans de l'inici del concert i amb antelació, a la secretaria del Conservatori o al web de l'Auditori www.auditorijosepcarreras.cat