Arriba la Festa Major d'Estiu de Vila-seca el proper dijous 22 de juliol

La Festa Major s'adapta a les noves mesures de seguretat

 

La Festa Major d'Estiu de Vila-seca donarà el tret de sortida el proper 22 de juliol a la Pineda i s'allargarà fins al 3 d'agost amb actes centrats al nucli de Vila-seca. Cal destacar que tots els actes compten amb aforament limitat per tal d'adaptar-se a la normativa del Procicat.

El primer dels actes tindrà lloc el dijous 22 de juliol. The Goliards Collective actuarà en concert al Parc del Pinar de Perruquet a les 10 de la nit. Al mateix espai i a l'endemà divendres es podrà gaudir d'havaneres amb el grup Ultramar a les 20.30 h. El dissabte actuaran l'Esbart Dansaire a les 19.30 h i el Ball de Diables de Vila-seca a les 22.00 h. La jornada finalitzarà amb un gran castell de focs d'artifici.

A l'endemà diumenge tindrà lloc una actuació dels gegants a les 7 de la tarda, el torneig de futbol Sant Jaume a les 8 i, tot seguit, i les cercaviles pel passeig Marítim amb la Txaranga Band Tocats i els Trabucaires del Comú a les 10 de la nit.

El dimecres 28 de juliol la Festa Major es trasllada a Vila-seca, amb la inauguració de l'exposició "Amb tu tocarem el cel! 30 anys de Xiquets de Vila-seca" a la Sala Polivalent de l'Ajuntament. Dijous 29 de juliol a les 6 de la tarda hi haurà portes obertes del nou equipament cultural "Espai Bagà" i a les 20.00 h tindrà lloc la seva obertura. En aquesta mateixa hora, i durant tots els dies de Festa Major, obrirà l'espai Chill out ubicat al jardí de la Biblioteca. Tancarà la jornada del 29 de juliol un concert d'El Artriste, que actuarà a les 21.00 h a la plaça d'Estudi. El divendres 30 de juliol  a les 18.30 h els vila-secans podran gaudir de X-Ancla, la gimcana enigmàtica de Festa Major i hi haurà dos espectacles de màgia a les 7 de la tarda amb Aleix Vidal a la plaça d'Estudi i amb Mag Alexis Pardo al parc de la Formiga. Ja al vespre, tindrà lloc un Correfoc petit amb el Ball de Diables Infantil.

Les curses ciclistes de Festa Major iniciaran els actes de dissabte. Tot seguit, les famílies podran participar de la Vila-seca Family Race al Parc de la Torre d'en Dolça, a les 11.00 h tindrà lloc una xerrada d'escacs al Castell i a les 7 dos espectacles de màgia. La Txaranga Band Tocats protagonitzarà una cercavila a partir de les 20.30 h i a les 22.00 h hi haurà Concert de Festa Major amb l'orquestra Atalaia. Diumenge 1 d'agost tindrà lloc el 13è Concurs de Pintura ràpida i el torneig d'escacs al jardí del Castell. A partir de les 12 del migdia es durà a terme la Route N-340 Vermut de Festa Major, a les 5 de la tarda es lliuraran els premis del 13è Concurs de Pintura ràpida i ja al vespre, tindran lloc les tandes de lluïment del Seguici Tradicional i la Nit de monòleg amb Guillem Estadella a les 22.00 h

La setmana començarà amb un concert de Rumba Catalana a la plaça d'Estudi el dilluns 2 d'agost i el dimarts 3 d'agost, dia en què es commemora la Invenció del Cos de Sant Esteve, se celebrarà la Missa Major a les 12 del migdia; es lliuraran els premis del concurs d'engalanament de balcons i carrers a les 18.30 h i, seguidament, es representarà el Ball de Sant Esteve. Al vespre Les Anxovetes ens portaran un concert d'havaneres a la plaça d'Estudi i ja a la nit, actuaran els Trabucaires del Comú, hi haurà el tradicional Correfoc a les 11 de la nit i el Gran Castell de Focs d'Artifici tancarà la Festa Major d'Estiu 2021 a partir de les 23.45 h.

Cal destacar que, amb l'objectiu de seguir les noves restriccions del Procicat i davant la darrera incidència de Covid, els grans concerts de la festa Más & Más Tour Bus "Open Air" amb Nacho Lascasas i el concert Lágrimas de Sangre, previstos pel 24 de juliol a la Pineda i el dia 30 a Vila-seca, respectivament, queden posposats fins a nova data. També es posposen els concerts a l'Espai Cubik i la Travessia nedant a la "Platja de la Pineda". Pel que fa a la recepció d'Entitats Sant Jaume 2021 queda anul·lada amb l'objectiu de respectar les noves mesures.