La FIM Vila-seca programa 30 propostes musicals en la seva edició de retorn

La FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de Maig, anuncia la programació artística de la seva edició de retorn. La FiM Vila-seca, que reprèn la seva activitat després de cinc anys, reneix com una cita, com un aparador i un mercat de la música moderna emergent i dels espectacles familiars fets a Catalunya. 

Anabel Lee, Ariana Abecasis, b1n0, Bofirax, Caramelo a Kilo, Carlota Flâneur, Celistia, Cine Nuria, Clara Poch i Marçal Calvet, Dani López Quartet, Gebre, Kids from Mars, Koeman, La Curiosa, La Tresca i la Verdesca, Les Anxovetes, Lia Sampai, Lucia Fumero, Marcel i Júlia, Maria La Blanco, Monkey Jane, One, two, free... Folk!, Pels més menuts, Petit Taller de Cançons, Pol Bordas, Porto Bello, Pulmon Beatbox, Sambach, Samfaina de Colors i Xiula conformen la programació de l'edició 2021.

Després de realitzar una convocatòria artística en la qual han participat més de mig miler de grups i companyies de música emergent i familiar, el resultat és una programació artística que suma fins a 30 bandes i companyies que faran 37 actuacions. La proposta és paritària a nivell de gènere (més de la meitat de les propostes liderades o formades per dones) i diversa pel que fa a estils, formats i franges d'edat a qui s'adreça. Inclou una important quantitat d'estrenes i novetats pel que fa a espectacles i discs. I acull propostes de tota Catalunya, amb una representació del 25% de propostes del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, un territori a reforçar com a focus creatiu i eix de centralitat cultural per al país.

En paraules de Martí Marfà, director artístic:  "La programació d'enguany vol ser una declaració de principis i alhora és una represa. En general, és una proposta de criteri més que de noms. Hem fet apostes atrevides i alhora hem volgut garantir una oferta diversa, que atregui diferents tipus de programadors i de públics. És una programació amb una presència femenina destacada, representativa de la fabulosa creativitat de l'escena catalana i complementària amb les altres fires del país"

En la selecció musical trobem propostes que es mouen entre el pop i l'indie, com Gebre, que ens porten directes a l'escena musical dels anys noranta, Koeman, amb el seu pop colorit, Carlota Flâneur que encarna la dolçor però també la ironia de les noves generacions, les cançons festives de Porto Bello, els innegables himnes d'Anabel Lee, el pop esponjós de Cine Nuria, o la psicodèlia de Celistia, banda que debutarà en aquesta edició de la FiM. Dins la varietat de propostes que integren l'etiqueta músiques de món, trobem formacions com Caramelo a Kilo, que combinen una gran part de les músiques llatines, Maria La Blanco, probablement la proposta més flamenca d'aquesta edició o la fusió de Marcel i Júlia. També s'incorporen al cartell bandes que es posicionen dins d'una escena més electrònica, com és el cas de b1n0 o Bofirax, o Clara Poch i Marçal Calvet, que aposten per un espectacle en què barregen la música i l'acció performàtica. En el panorama de cançó folk i d'autor hi ha projectes com els de la Lia Sampai i Monkey Jane, que aposten per sons delicats i més tradicionals. Representant l'escena urbana i totes les possibilitats que ofereix, la fira ha programat als joves Kids from Mars, que presenten el seu primer LP, a Ariana Abecasis i la seva barreja única de soul, trap i latin o Pol Bordas, amb una proposta de trap més lleugera. Per assegurar un ampli ventall estilístic, enguany s'integren formacions amb propostes de jazz i contemporània, com Sambach, Lucia Fumero o Dani López Quartet.

 

La secció familiar acull companyies consolidades com Xiula, amb el nou concert antologia "Big Chicken", o Samfaina de Colors, amb un nou i delicat espectacle "Andròmina" (Els tresors d'una nina de drap). En el pla emergent d'aquesta escena s'aposta per La Curiosa, una companyia que combina música i fantasia visual artesanal per a les primeres edats. Per a nadons s'inclou "Söns", la nova proposta de la companyia gironina Pels més menuts. La diversitat estilística també està representada, amb l'imponent demostració de beatbox de "Flow", a càrrec de Pulmon Beatbox, el repàs de la història del folk americà de " One, Two, Free...folk!", o l'original proposta d'havaneres per a públic infantil de Les Anxovetes. Completaran la programació familiar la nova cantata del Petit Taller de Cançons i la presentació per a professionals del nou disc de La Tresca i la Verdesca, "Maquinaigües", l'espectacle del qual està en procés de creació. 

La FiM comptarà amb 6 espais de programació, el Castell de Vila-seca com a epicentre de l'activitat professional i musical i altres espais interiors i exteriors com el Parc de la Formiga, l'Auditori Josep Carreras i el Teatre El Centru. Per accedir-hi cal una reserva entrades a través del web de la FiM Vila-seca (disponible properament).  La FiM s'adreça a professionals del sector musical dels territoris de parla catalana i alhora està oberta a públic amant de la descoberta musical. Es planteja com una fira per gaudir en família, i per això la seva programació està pensava per a totes les edats pel que fa a horaris, volums, formats i durada de les actuacions.

La FiM Vila-seca vol ser l'aparador dels projectes musicals de demà, d'aquelles propostes de músiques modernes i d'espectacles familiars que nodriran les programacions musicals en un futur pròxim. Vila-seca pretén recollir totes aquestes propostes per esdevenir un espai on detectar i projectar tot aquest talent.

La fira es planteja com un esdeveniment professional amb vocació de servei al sector. El programa professional que aquest any se celebrarà en format híbrid inclou showcases, activitats de matchmaking, trobades ràpides, presentacions de projectes i mentories exprés.

Vila-seca convoca a mànagers, segells, programadors de cicles i festivals, festes majors, sales auditoris, equipaments de proximitat, gestors culturals, premsa cultural i professionals interessats en la música emergent i les propostes familiars.

L'acreditació professional a la FiM Vila-seca és gratuïta i es pot demanar únicament a través del www.fim.cat.                                                                                 

Sota el lema "Reinicia la FIM", l'Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FIM l'esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, tant per als professionals i artistes com per al públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt de país. La Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat també donen suport al projecte.