El Campus Vila-seca acull la fase estatal de l'Olimpíada de Geografia

La competició ha aplegat a més de 50 alumnes de tot l'estat

El passat divendres el Castell de Vila-seca va acollir la recepció dels alumnes finalistes de la fase estatal de la IX Olimpíada de Geografia. El 54 alumnes van ser rebuts per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el rector de la URV, Josep Anton Ferré; el representant del Colegio de Geógrafos, Carlos M. Valdés;  la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Marta Nel·lo i el director del departament de Geografia de la URV, José Ignacio Muro.

La competició, a la qual hi participen els estudiants finalistes de 2n de Batxillerat que enguany han cursat Geografia, va tenir lloc el dissabte 14 d'abril a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV. Els alumnes, vinguts d'arreu de l'estat, havien de demostrar els seus coneixements sobre qüestions del medi físic i humà, geografia regional i cartografia, entre d'altres, en una prova d'un total de 100 preguntes multiresposta. Gerard Ferré, de les Illes Balears; Blanca Barreiro, de l'Aragó i Iñaki Esnal, del País Basc, es van proclamar guanyadors d'aquesta 9a edició, la més participativa de totes.

La fase estatal d'aquesta competició ha estat organitzada pel Colegio de Geógrafos, en col·laboració amb el departament de Geografia de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, i compta amb el suport i patrocini de l'Instituto Geográfico Nacional, el Patronat Municipal de Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i el Vicerectorat de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària de la URV.