Prop de 2.500 quilos de vidre recollits a Vila-seca en la campanya solidària amb Ecovidrio per al Banc d'Aliments

Han estat dipositats en 4 contenidors especials que es van instal·lar durant dos setmanes

Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Vila-seca, han finalitzat la campanya solidària "1 kg de vidre per 1 kg d'aliments" a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) per ajudar a les famílies més necessitades i promoure el reciclatge d'envasos de vidre.
La campanya, que s'ha dut a terme entre l'1 i el 15 de desembre de 2020, animava a la ciutadania de 44 municipis d'arreu d'Espanya a dipositar la major quantitat possible de residus d'envasos de vidre als 152 contenidors habilitats amb la imatge de la campanya. Gràcies al compromís ciutadà amb el reciclatge de vidre, s'ha recollit un total de 45.138 quilos de vidre. Ecovidrio ha transformat aquesta quantitat en els mateixos quilos d'aliments per ajudar als més necessitats, l'equivalent a més de 90.000 raciones de menjar.
A Catalunya, s'han recollit envasos de vidre a 17 contenidors situats als municipis de Vila-seca, Figueres, Viladecans, Sant Adrià de Besòs, Rubí, Gavà i Barberà del Vallès. Concretament a Vila-seca, s'han recollit 2.450 kg als 4 contenidors que han estat situats a la Rambla de Catalunya, al carrer de Josep M Folch i Torres, a l'avinguda de Ramon d'Olzina i al passeig de Pau Casals de la Pineda.
 
Beneficis ambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l'erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s'estalvia energia i s'evita el creixement dels abocadors.