Enllestit el recompte de votació de les propostes del Pressupost Participatiu Vila-seca 2017

Un total de 813 persones han participat a les votacions, un 4,42% del cens amb dret a vot

Avui al matí a l'Ajuntament de Vila-seca s'ha dut a terme el recompte de votació de les propostes del Pressupost Participatiu que els passats 14 i 16 de gener van votar els ciutadans del municipi de Vila-seca, concretament als centres electorals del nuclis de la Pineda, la Plana i Vila-seca.
 
Les propostes escollides, a executar amb càrrec al pressupost municipal d'inversions d'aquest any 2017, s'han seleccionat en base al nombre de vots obtinguts i als límits econòmics establerts. Així doncs, amb la presència de diversos regidors de la Corporació, tècnics municipals i del Secretari General de l'Ajuntament, s'ha procedit al recompte de vots on les propostes d'arranjar i ampliar amb més jocs infantils el parc de la Riera a Vila-seca; posar bandes per reduir la velocitat al c. d'Amadeu Vives de la Pineda; condicionar l'esplai de la gent gran a la Plana i la instal•lació d'un pipi-cans o parcs canins com a proposta general, han estat les més votades pels vila-secans i vila-secanes. De fet tal i com s'anuncia a la guia de participació, durant el proper mes de febrer es farà l'acte de presentació pública dels resultats de tot el procés. 
 
Les votacions del Pressupost Participatiu han comptat amb la participació de 813 vots, el 4,42% del cens de població de 16 anys o més.  Concretament, al nucli de la Plana van votar 122 persones, a la Pineda 66 i al nucli de Vila-seca 625 persones.
 
Cal recordar que en les sessions de debat, els ciutadans van aportar 839 propostes, de les quals van ser validades per la comissió de personal tècnic municipal, 47. D'aquestes 47 propostes, 5 eren d'abast general, 24 específiques per al nucli de Vila-seca, 10 pel de la Pineda i 8 per a la Plana.
 
Sota el lema "Una porta oberta a les teves idees", el Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació i gestió del municipi de Vila-seca, mitjançant el qual els ciutadans i les ciutadanes proposen i decideixen sobre la destinació d'una part dels recursos econòmics municipals. Aquest procés atorga a la ciutadania empadronada al municipi de Vila-seca de 16 anys o més la capacitat de decidir com es destinaran fins a 300.000 € del pressupost municipal.