Vila-seca clou tres programes de formació i inserció laboral per a joves

El passat divendres el Centre Municipal de Formació i Ocupació "Antic Hospital" de Vila-seca, va acollir les cloendes de tres programes de formació i inserció laboral per a joves: l'11a edició de SALT "Fórmula Jove", la 12a edició de SALT i el programa Joves per l'Ocupació 2012

L'acte va ser presidit per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, juntament amb el regidor de Dinamització Laboral, Josep Toquero; el regidor de Joventut, Francisco Almazán, i el cap del Servei territorial d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Francesc Xavier Viejo. 

El programa SALT, impulsat i organitzat des de l'Ajuntament de Vila- seca amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, ofereix unes actuacions, formació i seguiment amb la finalitat d'inserir els joves i garantir la conservació dels llocs de treball aconseguits. Així doncs, les persones que s'acullen al programa, participen en tallers d'orientació laboral, de desenvolupament personal, de competències instrumentals bàsiques, d'oficis i finalment realitzen practiques en empreses col·laboradores, el qual suma un total de 280 hores.

D'altra banda, i per tal de posar al seu abast l'adquisició d'experiència professional per a persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral, des de l'Ajuntament de Vila-seca amb conveni amb el Servei d'Ocupació de Catalunya, s'impulsa el programa Joves per l'Ocupació. A través d'aquest programa, els joves es formen en competències clau i, en aquest cas, en l'àmbit de la restauració. El programa, destinat a un grup de 20 joves i que vafinalitzar el març passat, ha aconseguit que 4 joves retornin al sistema educatiu per a continuar-se formant i 8 tinguin un contracte de treball.