Jàvega i Marquez s'adjudiquen la victòria a la XIV Duatló-Cross de Vila-seca

Carlos Jàvega i Silvia Marquez han estat els vencedors de la catorzena edició de la Duatló-Cross de Vila-seca, que es va celebrar el passat diumenge al matí al Parc de la Torre d'en Dolça, amb la presència de 160 participants.

Els corredors havien de fer front a 4 quilòmetres a peu; 11 quilòmetres en BTT; i finalment 2 quilòmetres més a peu fins a creuar la línia de meta.

En categoria masculina, Jàvega (TeamOP) ha assolit el lideratge durant tota la cursa mantenint sempre una diferència de 30 a 50 segons sobre el seu seguidor més immediat, Adrià Gómez (Club Triatló Cambrils). Al final, ha parat el cronòmetre en 46:26 per fer-se amb la victòria. Cal destacar que Carlos Jàvega va ser segon en l'edició anterior.

La segona plaça ha estat renyida entre Adrià Gómez i Albert Torres (GasxSatanas). Gómez s'ha adjudicat el millor parcial en el segon sector de trail, i finalment ha consolidat la segona plaça amb un temps de 47:43. El tercer lloc del podi l'ha aconseguit Torres amb 48:08.

En fèmines, gran lluita entre les tres primeres que ha acabat decidint-se a favor de Silvia Marques (Montbike Amposta) amb un temps de 1:03:51, gràcies als seus parcials en els quilòmetres en trail. La segona plaça ha estat per la corredora local Angelina Díaz (Fast Triathlon H2O) amb 1h05m 43s. Mentre que el podi l'ha completat Natalia Gallardo (Eurosport Vila-seca Fondistes) amb un temps de 1:06:41, tot i que ha retallat segons en el darrer parcial de trail.

Per categories, on el premis són no acumulatius, els millors sèniors han estat per José Manuel Camacho amb 50m09s en masculí i Pili Comes (Montbike Amposta) en femení amb 1h07m51s.  En la categoria de Veterans destaquen  Salva Torrente (Montbike Amposta) amb 50m00s i Cristina Mas (Club Triatló Cambrils) amb 1h09m18s.  En junior masculí va guanyar Arnau Monzón (GasxSatanas) amb un temps de 51m20s, mentre que va quedar desert el premi femení. Enguany hi havia una nova categoria, la de Màsters on es premiava als majors de 50 anys. Els premis van ser entregats a Mario Benito (MontBike Amposta) amb 50m24s i Britta Henseler (GasxSatanas) en fèmines amb un temps de 1h06m56s; i els millors esportistes locals van ser Angelina Díaz, i Salva Torrente.

Una altra de les novetats de 2019 va ser la participació en equips de relleus, on un component feia els trams a peu i l'altre els trams en BTT. Es van inscriure un total de 17 equips. El premis com a equips relleus Absoluts van ser per l'equip Grup Tornero-Moya (C.E. Aritjol) amb un temps de 51m25s; mentre que en mixte es van imposar Club Medina-Triatló amb 53m40s.

La cursa estava organitzada per la Secció de Muntanya de l'Agrupació Cultural Vila-seca, amb la producció tècnica de Naturetime i la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca.