Vila-seca acull la jornada "Turisme sostenible a Tarragona"

La jornada ha estat presidida per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet

Avui al matí la Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca ha acollit la jornada "Turisme sostenible a Tarragona: els allotjaments turístics com a impulsors de l'economia circular", organitzada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La presentació de la jornada ha anat a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; juntament amb la directora dels Serveis Territorials del departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trini Castro i el president de la Federació d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Eduard Farriol.

L'objectiu de la jornada ha estat aportar informació sobre la millora del comportament ambiental als allotjaments turístics, per tal de minimitzar els impactes ambientals negatius en les seves activitats sobre el medi ambient i contribuir a la transició cap a un model de societat basat en l'economia circular.

En la seva intervenció, l'alcalde de Vila-seca ha destacat la importància d'un model de turisme sostenible el qual es pot aconseguir mitjançant "l'autoexigència de l'empresari turístic, la responsabilitat del sistema i el compromís de cadascun de nosaltres".

Després de la presentació, Maria Passalacqua, directora del Club EMAS, ha pronunciat la ponència "Economia circular i turisme sostenible" i, seguidament, s'ha dut a terme una exposició dels casos d'èxit en la millora del comportament ambiental dels allotjaments turístics. Aquesta exposició, moderada pel subdirector general d'Intervenció i Qualificació Ambiental de la Generalitat, Pere Poblet, ha anat a càrrec de Lluc Torcal, procurador general de l'Ordre Cistercenc i director del Programa Cosmos Poblet; Choni Fernández, directora dels Serveis Centrals de PortAventura World; Bruno López, director comercial de la cadena hotelera Grup Palas; Mireia Sans, gerent del Càmping Prades Park i Núria Varela, directora de Qualitat i Medi Ambient de l'Hotel Blaumar.

La jornada ha conclòs amb els parlaments d'Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya i Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.