Més de 2.000 persones i 20 colles participaran a la Rua de Carnaval de Vila-seca

Dissabte també hi haurà Rua de Carnaval a la Pineda

Des del 5 al 9 de febrer Vila-seca viurà, un any més, el Carnaval, el qual donarà el tret de sortida el 5 de febrer, amb la Concentració Infantil de Disfresses i posterior  lliurament de premis del 2n Concurs de Cartells de Carnaval, al qual hi ha col·laborat les escoles del municipi. Gairebé a les 5 de la tarda té previst començar la festa infantil, amb música en directe, activitats infantils i berenar popular, a la qual s'hi convida els vila-secans a disfressar-se. En acabar, es lliurarà un gran premi a la millor disfressa de la festa infantil.

El mateix dia tindrà lloc l'arribada del Rei Carnestoltes a partir de les 19.26 a la estació de ferrocarril de Vila-seca. A partir de les 19.30 es recorreran els carrers del centre històric fins a la plaça de l'Església, des d'on el Carnestoltes farà un discurs i rebrà les claus del poble. La Txaranga Band Tocats amenitzarà l'acte.  

L'esperada rua de Carnaval arribarà el 6 de febrer a partir de les 17.42 amb la participació de més de 2.000 persones i un total de 20 colles. Totes les carretel·les es concentraran al carrer Sir Esteve Morell Scott per iniciar la rua pel carrer de Tarragona, carrer del Tenor Josep Forasté, carrer de Josep Anselm Clavé, carrer del Requet de Fèlix, carrer de Tarragona, rambla de Catalunya, carrer de Vic, carrer de la Verge de la Pineda, carrer dels Ferrers, carrer de Sant Antoni, carrer de la Font  i l'avinguda de Francesc Macià. A les 11 de la nit tindrà lloc el Ball de Carnaval al Pavelló Municipal d'Esports de Vila-seca.

La Tercera edició de la batalla de coixins es durà a terme el diumenge 7 de febrer a partir de les 18.30 h a la Pista Poliesportiva del Colomí, on s'hi reuniran petits i grans vestits en pijama. Al final de la batalla es lliuraran un total de quatre premis: al millor pijama d'home, al millor de dona, al millor pijama infantil masculí i el millor femení i, per acabar, el Rei Carnestoltes convidarà a coca amb xocolata a tots els participants.

El 9 de febrer a les 7 de la tarda, el Carnaval a Vila-seca arribarà a la seva fi amb la sortida del seguici mortuori al Centre Cívic Nou Colomí, acompanyat per la Txaranga Band Tocats. Recorreran els carrers del centre històric fins arribar a la plaça de l'Església, on es lliuraran els premis a la Rua Carnaval 2016 i la "Carnaval commission Dogs" us convida a la sardinada popular per tots els assistents. Acte seguit els participants s'acomiadaran del Carnestoltes fins l'any vinent.

La Pineda també celebrarà el seu Carnaval amb una Rua que sortirà des de la plaça Juli Garreta, el dissabte a les 19.00 h, i passarà pel passeig de Pau Casals. En acabar, tindrà lloc una festa al Pavelló Municipal d'Esports de la Pineda.

A continuació relacionem les comparses inscrites amb el nombre aproximat de participants a la Rua de Carnaval de Vila-seca:

 

 

COMPARSA

PARTICIPANTS

1

AMPA COL·LEGI MIRAMAR

220

2

AMPA ESCOLA SANT BERNAT CALVO

100

3

COLLA EL CARRER - NOU COLOMI

75

4

EL GARAJE

250

5

EL PURGATORI

55

6

ELS AMICS

60

7

ELS BAILONGOS

30

8

ELS NIALS

72

9

LA PLANA

170

10

ELS DIVENDRES

35

11

LA RECOLLA

120

12

COLLA BELLISENS

45

13

SENSE FRED

80

14

COLLA CANALETA

140

15

COLLA SLOT SALOU

70

16

MOLTA FESTA

40

17

COLLA JOVES DE VILA-SECA

250

18

COLLA PELS PÈLS

100

19

COLLA MERCABAR

30

20

COLLA CARACOL

60

 

TOTAL

2002