Vila-seca dóna el tret de sortida a la Festa Major de Sant Antoni

Demà els Tres Tombs i diumenge les curses de cavalls al Parc de la Torre d'en Dolça

Avui divendres Vila-seca enceta la seva Festa Major d'hivern amb tres actes que tindran lloc a partir de les 19.30 h, moment en el qual començarà la Cercavila del Seguici Tradicional amb elements festius i balls, que s'iniciarà a la plaça de l'Església Vella i farà un recorregut fins a la plaça de l'Església. Seguidament a les 9 del vespre, tindrà lloc a l'Auditori Josep Carreras el Pregó de Festa Major a càrrec del Dr. Josep Anton Ferré Vidal, rector de la Universitat Rovira i Virgili. L'Orquestra Händel, a càrrec de Rafael Fabregat, oferirà un concert en acabar el pregó. Finalment, avui, els més joves podran gaudir de diversos concerts a l'Envelat, amb Narco, Fumetal i Els Catarres a partir de les 22.30 h.

 

El tradicional Tres Tombs arriba el dissabte 16 de gener

Demà dissabte tindrà lloc a Vila-seca una nova edició dels Tres Tombs. Coordinat per l'entitat vila-secana "Amics del Cavall", hi participaran una trentena de cavalls amb genet i 30 carruatges, els quals sortiran des de l'avinguda de la Generalitat a partir de les 11.30 h. Des d'allà, iniciaran el recorregut dels Tres Tombs pel carrer de la Riera, avinguda de Ramon d'Olzina, avinguda de Francesc Macià i carrer de la Font.

Des de les 12.30 fins a les 13.00 h, les mascotes i altres animals domèstics que vulguin ser beneïts, es podran concentrar al carrer de Sant Antoni, cantonada amb el carrer de la Font, per tal de passar durant la tornada per davant de la comitiva dels Tres Tombs i així accedir a la plaça de l'Església, on es realitzarà la benedicció dels animals. La comitiva continuarà la tornada pel carrer Major fins arribar al carrer del Castell, punt final de l'acte.

Durant la tarda de dissabte a partir de les 6 a la Sala Polivalent de l'Ajuntament de Vila-seca es lliuraran els premis del IV Concurs de Fotografia Albert Iturria i seguidament s'inaugurarà l'exposició fotogràfica. A continuació tindrà lloc la Festa del Foc a les 19.30 h a la plaça de Voltes, des d'on s'iniciarà el Ball de Sant Miquel  i el Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca, Ball de Diables de Valls, Ball de Llorenç del Penedès, Ball de Diables de la Riera de Gaià. L'itinerari finalitzarà a la plaça d'Estudi on hi haurà la Carretillada i Encesa Final amb totes les colles. A la nit a partir de les 23.30 h, tindrà lloc a l'Envelat el Gran Ball de Festa Major amb l'orquestra Nueva Alaska i el concert amb Canteca de Macao.

 

Per Sant Antoni, curses de cavalls al Circuit Hípic del Parc de la Torre d'en Dolça

El diumenge 17 de gener se celebrarà al Circuit Hípic del Parc de la Torre d'en Dolça, el Tradicional Cós de Sant Antoni, amb diferents modalitats de curses de cavalls. En aquesta ocasió, i després de 15 anys de curses reglamentades per la Sociedad de Fomento de la Cría Caballar Española (SFCCE), les curses passaran a ser coordinades pel Jockey Club Español de Carreras de Caballos.

A banda de les curses, a partir de les 11 del matí, obriran les parades d'artesans del recinte i les competicions, les quals daten de l'any 1873, començaran a les 12.00 h. Les curses amb les seves respectives distàncies seran les següents:

12.00 h:

1a Cursa. Premi Torre d'en Dolça

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 1.700m.

 

12.30 h:

2a Cursa. Gran Premi Ajuntament de Vila-seca

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 2.500m.

 

13.00 h:

3a Cursa. Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 1.700m.