Vila-seca celebra la Diada de Sant Jordi amb una quinzena d'activitats

Aquest any la tradicional Cantata compleix 10 anys

Vila-seca celebra la Diada de Sant Jordi durant tota una setmana plena d'activitats, tallers per als més petits i les tradicionals parades de llibres i roses.

Les primeres activitats, que van tenir lloc la passada setmana  als Biblio@ccés de la Plana i de la Pineda, van fer gaudir a molts infants escoltant diversos contes, de la mà d'Imma Pujol.  Avui dilluns i demà dimarts la Ludoteca serà l'espai on es duran a terme dos tallers per a nens d'entre 3 i 10 anys, els quals podran elaborar roses amb pintura i una princesa amb goma eva.

El dimecres a partir de les 5 de la tarda, la Biblioteca acollirà als infants que vulguin participar d'un taller de postals de Sant Jordi i, a les 6, hi haurà poesia en veu alta, una activitat conjunta amb tota la família per a gaudir de la revetlla de Sant Jordi. Finalment, els dolços seran els protagonistes del taller que s'iniciarà a les 18.00 h a la Ludoteca.

Com és tradicional, la Diada de Sant Jordi donarà el seu tret de sortida amb les tradicionals parades de llibres i roses a la plaça de l'Església i la plaça de Voltes, les quals estaran a punt a partir de les 10 del matí. Aquest any tindrà lloc la 10a Cantata de Sant Jordi, a la qual hi participaran tots els alumnes de 2n i 3r cicle d'educació primària del municipi que entonaran la cantata ‘Pirates a la vista' amb l'acompanyament musical dels alumnes del Conservatori.

Durant la Diada, a la plaça de l'Església i concretament a la parada de la Biblioteca hi haurà un espai de lectura per a tothom que ho desitgi. A partir de les 17.30 h tindrà lloc un conta-contes a càrrec de Rat Cebrian. Per la seva banda,  a la plaça de Voltes, la Ludoteca organitza un taller per als petits en el qual s'hi podrà confeccionar una llibreta de drac. A partir de les 18.30 h a la mateixa parada de la Ludoteca hi haurà un espectacle infantil amb animació, malabars i màgia.

La Diada es donarà per finalitzada a les 19.30 h amb la festa popular a la plaça de l'Església i la plaça de Voltes que ens portarà l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina, els Gegants i Grallers de Vila-seca, els Trabucaires del Comú i els Xiquets de Vila-seca.

Els actes però, continuaran fins al divendres 24 d'abril, amb un taller a les 6 de la tarda a la Ludoteca, on els infants podran aprendre a crear un còmic de Sant Jordi. A més, cal recordar que des del 23 d'abril fins al 9 de maig, es podrà visitar a la Biblioteca  la ‘Mostra de llibres d'artista', un recull de treballs de les escoles de Vila-seca, la Pineda i la Plana.