El ple aprova el Document Únic de Protecció Civil Municipal

El plenari debat també diverses mocions presentades pels grups municipals

El plenari de l'Ajuntament de Vila-seca celebrat el divendres dia 26 d'octubre a les 21 hores va aprovar el DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) que està format per tot un seguit de documents i plans d'emergència. Els documents que conformen el DUPROCIM de Vila-seca són el PAM Inuncat, el PAM Sismicat, el PAM Camcat, el PAM Transcat, el PAM Plaseqta, el PAM Neucat, el PAM Aerocat, el PAM Radcat, el PAM Vencat i el Pla Territorial Municipal PROCICAT, que inclou emergències per onades de calor, emergències per actes en zones de pública concurrència i emergències per pandèmies.
 
D'altra banda també es va donar compte de la constitució de la comissió municipal de protecció civil i del seu reglament interior regulador i es va donar compte del Pla de Seguretat Local de Vila-seca pels anys 2019-2022.
 
El Ple de l'Ajuntament de Vila-seca també va debatre i aprovà diverses mocions dels grups polítics municipals. De les 8 mocions presentades, 6 es van rebutjar i 2 va ser aprovades.
 
Les mocions aprovades són:
- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca (DV) per a la instal·lació de punts de connexió elèctrica per a esdeveniments públics. Va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.
- Moció presentada també pel grup municipal de Decidim Vila-seca (DV) de suport a la laïcitat. Va rebre 19 vots favorables dels regidors dels grups municipals de DV, VSC, PSC, C's i CiU i 2 vots negatius del regidor No Adscrit i del regidor del PP.
 
Les mocions no aprovades són:
- Moció presentada pel grup municipal de Ciutadans (C's) per a la visualització del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals) a Vila-seca. Va rebre 10 vots favorables dels regidors de DV, PSC, VSC, C'S, PP i No Adscrit i 11 vots negatius dels regidors de CiU.
- Moció del grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per un debat sincer amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu integral de l'espai del migdia als centres educatius de titularitat pública. Fou rebutjada per 12 vots contraris dels regidors de CiU i No Adscrit, 7 abstencions dels regidors de C's, PSC, PP i DV i 2 vots favorables dels regidors de VSC.
- Moció del grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per revitalitzar el mercat municipal de Vila-seca. Va rebre 17 vots negatius dels regidors de CiU, C's, PSC, PP i No Adscrit, 2 abstencions de DV i 2 vots favorables de VSC.
- Moció també del grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per millorar la climatització de les escoles públiques de Vila-seca. Fou rebutjada per 15 vots negatius de CiU, C's, PP i No Adscrit, 2 abstencions del PSC i 4 vots afirmatius de DV i VSC.
- Moció del grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per enjardinar el parc de l'Hort del Pep, al barri del Colomí. Va rebre 11 vots negatius dels regidors de CiU, 6 abstencions dels regidors de C's, PSC, PP i No Adscrit i 4 vots favorables dels regidors de DV i VSC.
- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca (DV) per a la realització d'un mapa de vulnerabilitat de Vila-seca. Va obtenir 8 vots afirmatius dels regidors de DV, VSC, C's, PP i No Adscrit, 2 abstencions dels regidors del PSC i 11 vots negatius dels regidors de CiU.