El ple aprova un conveni amb la Generalitat per a la supressió de barreres arquitectòniques a les escoles

El plenari de l'Ajuntament de Vila-seca celebrat el divendres 30 de juny a les 21 hores va aprovar per unanimitat el conveni amb el departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la supressió de les barreres arquitectòniques a les escoles del municipi. De fet, l'acord permetrà millorar l'accessibilitat mitjançant la instal·lació d'ascensors als centres escolars Sant Bernat Calvó, Cal·lípolis, Mestral i Torroja i Miret.

D'altra banda, el ple va aprovar també per unanimitat la modificació de la numeració de policia de les plantes baixes situades en el bloc 2, escales D i E, de l'edifici situat entre el carrer de Monterols, de Sant Jordi, de Beatriu de Queralt i avinguda de la Verge de Montserrat.

El Ple de l'Ajuntament de Vila-seca va debatre també diverses mocions presentades pels grups municipals. De les 9 mocions presentades, 1 es va aprovar,  2 van ser retirades i 6 van ser rebutjades.

 

La moció aprovada va ser:

- Moció presentada pel grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per adherir-se a la Xarxa Catalana de Ciutats Saludables. Fou aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

 

Les mocions no aprovades van ser:

- Moció presentada pel grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per regular la concessió de subvencions. Va rebre 10 vots positius dels regidors de VSC, C's, PSC, DV, PP i no adscrit i 11 vots negatius dels regidors de CiU.

- Moció presentada també pel grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per a la creació d'un Pla Local d'Habitatge. Va rebre els vots favorables dels regidors de VSC, PSC, DV, PP i no adscrit, l'abstenció dels regidors de C's i els vots negatius dels regidors de CiU.

- Moció del grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) en defensa de les activitats musicals, culturals i lúdiques a Vila-seca. Va rebre els vots favorables dels regidors de VSC, PSC, DV, PP i no adscrit, l'abstenció dels regidors de C's i els vots negatius dels regidors de CiU.

- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal (DV) en defensa dels camins rurals del terme (divulgació). Va rebre els vots favorables dels regidors de C's, VSC, PSC, DV, PP i no adscrit i els vots negatius dels regidors de CiU.

- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal (DV) en defensa dels camins rurals del terme (millora). Va rebre els vots favorables dels regidors de C's, VSC, PSC, DV, PP i no adscrit i els vots negatius dels regidors de CiU.

- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca-Acord Municipal (DV) per renovar i millorar les instal·lacions esportives de l'estadi municipal de Vila-seca i el seu entorn. Va rebre 10 vots favorables dels regidors de C's, VSC, PSC, DV, PP i no adscrit i 11 vots negatius dels regidors de CiU.

 

Les mocions retirades van ser:

- Moció del grup municipal de Ciutadans (C's) per tal d'impulsar la formació en reanimació cardiopulmonar als centres educatius de Vila-seca i adherir-se a la declaració "Kids save lives".

- Moció del grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) amb motiu del 28 de juny Dia de l'Orgull i Alliberament LGTBI.