Vila-seca s'uneix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

S'han organitzat 25 activitats i xerrades a les escoles, instituts, centres cívics i esplais de la gent gran

Durant la setmana que ve, del 21 al 30 de novembre, Vila-seca se sumarà a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb diversos actes que englobaran un total de 25 xerrades informatives i tallers de prevenció de residus en tots els centres escolars del municipi.

La regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya, realitzarà diverses xerrades en diversos centres cívics del municipi, als esplais de la gent gran i als instituts de Vila-seca.

D'altra banda, totes  les escoles del municipi comptaran amb una programació d'activitats pròpia, amb l'organització d'una multitud de tallers com ara el Taller Ecocompra, diversos tallers sobre com prevenir els residus i classificar-los i un taller sobre la reutilització d'envasos. En aquest sentit, l'Institut Vila-seca, en el marc d'aquesta Setmana Europea, participa en el projecte pilot de l'Agència de Residus de Catalunya per testar accions sobre compostatge al centre educatiu. És per això que durant aquesta setmana posaran en marxa un compostador on hi gestionaran els residus orgànics que es generin al menjador de l'institut.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquesta Setmana Europea té la finalitat de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus, quant a consum i producció.