Aquest dissabte comencen les visites a l'espai natural de la Séquia Major

La passada temporada, la Séquia Major va rebre la visita de més d'un miler de persones

El proper dissabte, 6 d'agost, s'inicien novament les visites a l'espai natural de la Séquia Major. La visita, apta per a totes les edats, comprèn un recorregut d'uns dos quilòmetres que es recorren aproximadament en dues hores, durant les quals s'explica la història de l'indret i els seus valors naturals, s'interpreten les rastres d'activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s'observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l'espai.
La Séquia Major és una zona humida que es troba a la Pineda, en un entorn urbanitzat i amb gran demanda turística, que conserva una mostra de la vegetació i fauna pròpies del litoral mediterrani original. En aquest espai protegit, de 17,3 hectàrees, hi trobem comunitats vegetals i animals singulars, com el fartet o la tortuga d'estany, que actualment no es poden veure en gaires altres indrets del territori català. Aquest espai natural s va construir amb l'objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar. Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic, el qual va ser declarat Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), el desembre de 1992.
Les visites, que cal reservar-les amb antelació al telèfon 977 39 03 62, són organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca i es duen a terme els dissabtes i diumenges dels mesos d'agost i setembre de les 18.00 a les 20.00 h, i d'octubre a febrer els diumenges d'11.00 a 13.00 h. Per la seva banda, Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites, les quals s'inicien des de l'accés ubicat a la plaça de la Cançó Catalana.