Aquest divendres comença la Festa Major de Sant Antoni amb els concerts de Manel, Saratoga i el grup Cruzada

El director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, pronunciarà el pregó

Aquest divendres 13 de gener, Vila-seca enceta la seva Festa Major de Sant Antoni, la qual s'allargarà fins al proper 22 de gener. El pregó a càrrec de Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, donarà el tret de sortida a les festes a partir de les 9 del vespre a l'Auditori Josep Carreras. A continuació, l'Envelat, ubicat a Via Màxima, acollirà dos concerts: a les 22.30 h tindrà lloc el concert de Saratoga i Cruzada a l'Espai Kies i, d'altra banda, el reconegut grup Manel actuarà a les 11 de la nit a l'Espai Olzina.

El cap de setmana començarà amb diverses activitats on els més petits seran els protagonistes. Abans però, a les 9 del matí, hi haurà el Torneig social de petanca a les pistes de Petanca del Parc de l'Estació. A les 10 del matí, i fins a les 14.00 h, al Centre Històric, la iniciativa "Joguines a la plaça" acollirà diversos vila-secans i vila-secanes que intercanviaran joguines per tal de donar-los-hi una segona vida. A les 10.00 h tindrà lloc la Cursa de Pallassos i Pallasses "Joan Busquets" pels carrers de Vila-seca, amb l'animació de la Companyia + Tumàcat, que donarà pas a la cercavila de la Cia Sidral i el seu espectacle Els Mentiders. Per finalitzar el matí, a les 11 hi haurà una exhibició de patinatge artístic a la Pista Poliesportiva del Colomí.

La tarda l'encetarà el lliurament dels premis IV Concurs de Fotografia Albert Iturria i, seguidament, s'inaugurarà l'exposició on es mostraran totes les fotografies participants. A continuació, a les 19.30 h, el Ball de Diables de Vila-seca serà el protagonista de la Festa del Foc a la plaça de Voltes, juntament amb La Farnaca de Cambrils, els balls de diables del Morell, d'Alforja i la Colla Vella de Diables de Sitges, els quals faran un Correfoc que arribarà fins a la plaça d'Estudi, des d'on tindrà lloc la Carretillada i l'encesa final. A la nit, arriba el Gran Ball de Festa Major amb l'orquestra Nueva Alaska fins a les 5 de la matinada i, per als més joves, el concert amb Pirat's Sound Sistema i Kop a l'Espai Kies.

Diumenge 15 de gener Vila-seca gaudirà del Tradicional Cós de Sant Antoni al Circuit Hípic del Parc de la Torre d'en Dolça, amb curses de cavalls pura sang anglesos. A les 11 les paradetes d'artesans ja lluiran al parc i a les 12 començarà la primera cursa "Premi Torre d'en Dolça" de 1.700 metres. A les 12.30 h està prevista la 2a cursa "Gran Premi Ajuntament de Vila-seca" de 2.500 metres. Finalment, a la 1 del migdia hi haurà l'última cursa "Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca" de 1.700 metres. Mentrestant, a les 12 començarà el Trofeu Ajuntament de Vila-seca al camp de futbol de l'Estadi Municipal, entre l'AVF Vila-seca i la UD Salou Veterans Futbol.

Tancarà el cap de setmana la cercavila del Seguici Tradicional amb elements festius i balls, amb el Ball de Diables de Vila-seca, Trabucaires del Comú, Ball de Gitanes, Ball de panderos, Ball de bastons, Geganters i Grallers de Vila-seca, Xiquets de Vila-seca i Cobla dels Ministrers del Comú. Tots ells sortiran des de la plaça de l'Església Vella i arribaran a la plaça de l'Església.