El Fòrum Viles Florides posa a Vila-seca com a model de gestió dels espais verds

"El verd urbà augmenta l'activitat social i la cohesió dels municipis"

El Castell de Peralada ha acollit el I Fòrum Viles Florides, una jornada en la que han participat gairebé un centenar de tècnics municipals d'arreu de Catalunya i que han posat sobre la taula els beneficis que comporta una bona gestió del verd urbà.

Organitzat pel moviment Viles Florides que promou la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya, Vila-seca ha participat com a model exitós dels municipis de Catalunya que treballen des de fa anys la sostenibilitat als espais verds. Al costat de municipis com Cardedeu i Tossa de Mar, la regidora d'Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, ha recordat en la seva ponència la importància del verd urbà i els beneficis que això comporta per un municipi com Vila-seca que ha estat capaç d'harmonitzar i equilibrar els sectors productius de la indústria i del trisme, a través de la creació i tractament dels espais verds.

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a  través de l'atractiu del parcs i jardins