Esdeveniments a Vila-seca

Tallers del Col·legi d’Ambientòlegs

Vila-seca Carrer del Castell 38, 43480 Vila-seca Castell de Vila-seca
27 Abr. 2024
18:00
196 Dia(s) enrere

Més informació

Descripció de l'esdeveniment

Pla Educatiu d'Entorn per a famílies

 

Dins de la jornada de celebració del 20è aniversari del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i amb la col·laboració de la FACC

  

Inscripcions: No cal fer inscripció per aquesta
activitat. Veniu i gaudiu dels tallers per a tota la família!

 

Espai de joc “Repte circular”

Horari: de 10.30 a 12.30 h:
De forma dinàmica i mitjançant el joc, l’activitat ajudarà a entendre la importància del consum responsable, de reutilitzar i de reciclar com a base del desenvolupament sostenible.
Activitat gratuïta, oberta a tothom però adreçada principalment a infants de 6 a 10 anys i famílies. Grups de 12 nens (4 per racó), acompanyats d’adults.

El temps previst per a la realització de l’activitat sencera és de 45 min

 

 

La revolta climàtica dels contes

Horari: d’11 a 12 h:
Els personatges dels contes comencen a reclamar viure en un planeta més net i just. Què pot passar?
Sessió de contes per tractar amb els més petits l’emergència del canvi climàtic.
Activitat gratuïta, oberta a tothom però adreçada principalment a infants de 2 a 10 anys i famílies

Ubicació de l'esdeveniment Castell de Vila-seca

Informació del lloc - Castell de Vila-seca

El Castell de Vila-seca està íntimament lligat a la història de la ciutat. Símbol de la vila, l’edifici està documentat des del segle XII.
Fou construït durant el repoblament del Camp de Tarragona per Ramon d’Olzina, primer senyor feudal de Vila-seca per ordre del rei Alfons I el Cast, l’arquebisbe Bernat Tort i Guillem de Tarragona.
Posteriorment va passar a mans de l’Arquebisbat de Tarragona, que el 1680 el va vendre a Johan Kies, cònsol d’Holanda a Barcelona.

L’any 1899 el castell i les seves terres van ser adquirides per Isidre de Sicart i Torrents, que va fer transformar la construcció d’acord amb el projecte de l’arquitecte Enric Fatjó i Torras i, a partir d’aleshores, passà a identificar-se com el Castell del Comte de Sicart. Per aquesta raó, l’edificació, tal i com la veiem en l’actualitat, és d’estil neogòtic, amb influències estilístiques del centre i del nord d’Europa.

El 22 d’octubre de 2005, el ple de l’Ajuntament de Vila-seca va aprovar l’adquisició d’aquest castell i del jardí adjacent.

El 11 de març de 2020, el Castell de Vila-seca ha obert les seves portes per acollir la primera de les exposicions en l’acord de col·laboració amb la Fundació Vila Casas.

Image
Image
Image
Image