Vila-seca comença aquest divendres la Festa Major d'Estiu

Aquest any se celebren els 5 anys de la Txaranga Band Tocats i els 25 del Ball de Diables

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, aquest divendres s'enceten els actes de la Festa Major d'Estiu que aplegarà diversos actes fins al diumenge 3 d'agost. Durant la primera setmana, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume. El primer d'ells serà una activitat relacionada amb el reciclatge, que s'ubicarà al Pinar de Perruquet el que arriba de la mà de l'Agència de Residus de Catalunya. A la nit, a partir de les 23.30 h, el passeig de Pau Casals acollirà la Fun Beach Party La Pineda 2014, amb l'actuació dels djs Xavi Huguet, Aaron Coello, Ricky RF i una animació espectacular de so i il·luminació. El dissabte 26 a les 6 de la tarda hi haurà una recepció a les entitats i a les 7, els Xiquets de Cambrils, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Vila-seca duran a terme una actuació a l'estany del passeig de Pau Casals. Durant la nit hi haurà un correfoc del Ball de Diables pel passeig de Pau Casals a les 22.30 h i a les 11 es realitzarà un gran castell de focs d'artifici a la pedrera del Racó. Per acabar hi haurà un gran ball, amenitzat per l'Orquestra Parfills. El diumenge 27 de juliol tindrà lloc una ruta fotogràfica per la Pineda, anomenada Fotowalk: Sol i platja, que començarà des de la caseta de Creu Roja del Pinar de Perruquet a les 10.15 h i seguidament a les 10.30 h hi haurà la tradicional Travessia Nedant a la platja de la Pineda, que enguany compleix 27 edicions.

Des del dijous 31 de juliol fins al diumenge 3 d'agost, la festa es concentra totalment al nucli de Vila-seca. Concretament, al Parc de la Riera s'hi celebrarà La nit del rock, amb l'actuació de Mojinos Escocios i Kepank Kepunk, el 31 de juliol a les 22.00 h. Divendres dia 1 hi haurà el concert de Bongo Botrako i Ghetto Orchestra a les 11 de la nit. Enguany cal destacar la festa del 5è aniversari de la Txaranga Band Tocats i els 25 anys del Ball de Diables el dissabte dia 2. A les 10 de la nit hi haurà Correfocs itinerants i un gran ball de Festa Major al Parc de la Riera a partir de les 00.15 h. El diumenge 3 d'agost, dia en què es commemora la Invenció del Cos de Sant Esteve, es duran a terme la Missa Major i els Castells, amb les colles Xiquets del Serrallo, Xiquets d'Alcover i Xiquets de Vila-seca. A les 9 de la nit es continuarà amb Havaneres i rom cremat, a càrrec del grup Morralla al Parc de la Riera i, finalment, la festa finalitzarà amb una Cercavila de Trabucaires a les 11.00 h, un Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca i un gran castell de focs d'artifici que donarà el punt i final a la Festa Major.

Enguany, a banda del tradicional Concurs d'Engalanament de Balcons i Carrers de la Festa Major de Vila-seca ha quedat convocat el Concurs de Fotografia Albert Itúrria, per tal de recollir les millors fotografies dels diversos espais singulars del municipi i el concurs de cartells de la Festa Major d'Hivern de Sant Antoni per a l'any que ve.