Vila-seca comença aquest divendres la Festa Major d'Estiu

Enguany destaca la gran oferta de concerts per a tots els públics

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, aquest divendres s'enceten els actes de la Festa Major d'Estiu que aplegarà diversos actes fins al diumenge 3 d'agost. Durant la primera setmana, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume.

La festa s'obrirà a les 21 hores al parc del Pinar de Perruquet amb havaneres i rom cremat i a la nit, a partir de les 23.30 h, el passeig de Pau Casals acollirà la Fun Beach Party La Pineda 2015, amb l'actuació de djs i una animació espectacular de so i il·luminació. El dissabte 25 a les 6 de la tarda hi haurà una recepció a les entitats i a les 7, els Xiquets d'Alcover, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Vila-seca duran a terme una actuació a l'estany del passeig de Pau Casals. Durant la nit hi haurà un correfoc del Ball de Diables pel passeig de Pau Casals a les 22.30 h i mitja hora més tarda es realitzarà un gran castell de focs d'artifici a la pedrera del Racó. Per acabar hi haurà un gran ball, amenitzat per l'Orquestra Milenium i el grup de versions Zapping trio.

El diumenge 26 de juliol tindrà lloc la tradicional travessia nedant a la platja de la Pineda, el concert de cant coral a càrrec del Cor Jove Nacional de Catalunya a les 19 hores a l'Auditori i els espectacles familiars i l'art street al llarg del passeig marítim de la PIneda.

Des del dijous 30 de juliol fins al dilluns 3 d'agost, la festa es concentra totalment al nucli de Vila-seca. Concretament, al Parc de la Riera s'hi celebrarà La nit del rock, amb l'actuació estel·lar de Medina Azahara i els grups vila-secans Enrique Espera i Le Marchand, i el divendres 31 de juliol a les 22.00 h amb l'actuació de Blaumut i Rock in Manhattan. Destacar també els balls de Festa Major amb la Mundial, el dissabte 1 d'agost, i la Selvatana, l'endemà diumenge.

Cal destacar que el dissabte 1 d'agost hi haurà castells a la pl. de l'Església amb les colles Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Vila-seca, i que el diumenge 2 hi haurà inici amb la canonada matinera i el concurs de pintura ràpida i el torneig llampec d'escacs, entre d'altres. El dilluns 3 d'agost, dia en què es commemora la Invenció del Cos de Sant Esteve, es duran a terme la Missa Major, el concurs de llançament de pinyols d'oliva, les  havaneres i rom cremat i el final de festa amb una Cercavila de Trabucaires a les 23.00 h , un Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca i els de les Borges del Camp i un gran castell de focs d'artifici que donarà el punt i final a la Festa Major.

Enguany, a banda del tradicional Concurs d'Engalanament de Balcons i Carrers de la Festa Major de Vila-seca ha quedat convocat el concurs de cartells de la Festa Major d'Hivern de Sant Antoni per a l'any vinent.