Vila-seca, seu de la XVI Assemblea de l'Associació Catalana de Municipis

L'Assemblea de l'ACM obre el procés cap a la Convenció Municipalista que ha de "marcar una nova manera de fer política municipal"

Vila-seca ha acollit la XVI Assemblea de l'Associació Catalana de Municipis en una trobada que ha tingut lloc a l'Hotel Gran Palas de la la Pineda.

L'Assemblea ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega i el president de l'ACM, Miquel Buch. L'Associació Catalana de Municipis ha presentat la Convenció Municipalista, un procés que ha de marcar quin ha de ser el paper futur dels ajuntaments catalans en un nou Estat d'Europa. El president Miquel Buch ha fet una crida als alcaldes i alcaldesses a liderar el procés de canvi que la ciutadania demana.

Acompanyat per més de 200 alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya, el president de l'ACM ha marcat els eixos principals que han de definir quin ha de ser el futur dels ajuntaments catalans. Per aquest motiu, en els propers mesos s'aniran fent una sèrie de jornades en què tots els electes podran exposar les seves propostes en la Convenció Municipalista. "Us encoratjo a liderar el canvi que ens demanen els ciutadans. La democràcia significa transparència i més i millor qualitat democràtica", ha assegurat Buch. Així, ha remarcat que la política local s'ha de basar en tres eixos bàsics: l'accés a la informació de la gestió pública, la col·laboració amb tots els actors i el foment de la participació i execució de polítiques municipals. "La participació no és una eina, és la base del nostre sistema polític".

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, ha fet un reconeixement a la feina feta pels alcaldes i alcaldesses de Catalunya i ha fet una crida perquè es visualitzi la unió d'acció del govern de la Generalitat conjuntament amb el món local. "Us demano un esforç per manifestar el vostre compromís per exercir el dret democràtic el 9 de novembre". Ha destacat també que ara és moment d'invertir més en les persones i en les seves necessitats socials.

Finalment, l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha agraït el suport rebut per part dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya i ha manifestat que la presència de més de 200 alcaldes referma el compromís del món local per fer front a les adversitats.

L'Assemblea de l'ACM ha servit també per donar suport a l'acte que organitzarà l'ACM conjuntament amb el diari El Punt Avui el proper 12 de juliol on es vol reunir a Girona al màxim d'alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores dels darrers 35 anys de democràcia que estiguin a favor del dret a decidir. L'informe de gestió, els pressupostos del 2013, l'enquesta relativa a la percepció que tenen els ciutadans dels serveis que s'ofereixen des dels ajuntaments i els actes del Tricentenari han estat altres aspectes que s'han aprovat al llarg de la jornada.