Vila-seca ha presentat avui la 15ª edició de la Fira de Música al Carrer

48 concerts programats a la FiM dels propers 16 i 17 de maig

Avui s'ha presentat la 15a Fira de Música al Carrer a Vila-seca, la qual es durà a terme els propers 16 i 17 de maig i convertirà el municipi en l'epicentre de la música novell feta als territoris de parla catalana. La FiM, presentada avui pel president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset, i el director artístic de la FiM, Kike Bela, programa enguany un ambiciós cartell que aposta per copsar l'emergència creativa i l'avantguarda musical a Catalunya. Amb 48 concerts, distribuïts en vuit espais de programació, la FiM omplirà diverses places i patis de Vila-seca al llarg de 48  hores de música en viu.

L'objectiu de la Fira de Música al Carrer és proposar un arriscat i diversificat ventall de grups i bandes que representi les darreres tendències creatives del mercat, d'interès pel públic i pels professionals del sector. La salut de la creació musical al país i la FiM com a fira de referència per a la música emergent catalana, es fa palesa en les més de 900 bandes que es van inscriure a la convocatòria per a participar a la fira, 100 més que l'any passat. Amb l'objectiu de seleccionar els millors artistes actuals, Kike Bela, director artístic, ha comptat amb un comissariat artístic.

En la programació final es desplega un cartell de gairebé 50 formacions musicals que presentaran allò més recent de la creació musical més innovadora i arriscada. En la programació de la FiM trobem propostes per a tots els gustos, des de els més emergents com la jove promesa  Izah, els sons ètnics i flamencs de Canteca de Macao, la unió de forces de dos grans de la cançó catalana, Pau Riba i Pascal Comelade, el folk d'autor de d'Alberto Montero, la rumba de La Banda del Panda, la clàssicacontemporània d'aupaQuartet, o l'itinerant LaDinamo. També trobem en aquesta FiM propostes de nova creació, com la dels Montgomery, Extraño Weys o Falciots Ninja , bandes de recent creació amb excel·lent crítiques.

Per accedir als espais de programació amb control d'accés és necessari disposar de la Targeta FiM, una targeta de fidelització per al públic, que es pot adquirir a través de www.firacarrer.cat . Aquesta credencial, per un cost de 3€, permet l'accés als recintes alhora que garanteix la seguretat i permet conèixer els gustos del públic i professionals, tasca necessària en una fira professional. La FiM però, manté el seu objectiu de promoure l'accés lliure a la cultura, de manera que més del 60% de la programació, els espectacles musicals itinerants i l'espectacle musical infantil és d'accés lliure.

Paral·lelament a l'activitat musical per a tots els públics, la FiM Vila-seca programa FiMPRO, tota una línea d'activitats, trobades i  jornades tècniques per als professionals del sector, els quals a dia d'avui se n'han inscrit gairebé 300. La FiM també és un mercat professional per a programadors, mànagers, segells, gestors culturals, tècnics de cultura i mitjans de comunicació que troben a la fira propostes per completar les seves programacions. Entre les activitats més destacades d'enguany trobem la jornada tècnica del divendres 16 de maig en la que el col·lectiu Indigestió oferirà una jornada de reflexió que porta per títol "Música popular i política, una parella amb molta vida." i TANTRUM#3: Mar i Muntanya, mostra de noves discogràfiques alternatives catalanes.

Amb l'objectiu de celebrar les 15 edicions de la FiM Vila-seca el col·lectiu Vila-seca Fotografia organitza una exposició de fotografia  "Restrospectiva 15 anys de la FIM" a l'Hort del Centre, que podrà ser visitada pel públic assistent a la FiM durant el cap de setmana de la Fira.

La Fira de Música al Carrer de Vila-seca és la fira professional de música emergent de Catalunya, està concebuda com un mercat d'espectacles musicals novells i punt de trobada del sector cultural professional, alhora que una gran festa de la música al carrer per a tots els amants de la música en directe.