Més de mil persones a la tradicional Cantata de Sant Jordi

Demà dimecres, Vila-seca celebrarà la Diada de Sant Jordi

Vila-seca celebrarà un any més la festa de Sant Jordi amb la novena edició de la Cantata de Sant Jordi, una trobada on més de mil alumnes de 3r a 6è de primària de les escoles del municipi Torroja Miret, Sant Bernat Calvó, Mestral, Miramar, La Plana i Cal·lípolis, actuaran amb un conjunt orquestral, específic per aquest esdeveniment, format per alumnes del Conservatori Professional de Música de Vila-seca. En total, la Cantata comptarà amb la participació de més de 1.000 persones (892 alumnes de les escoles de primària, 63 mestres i 60 alumnes i professors del Conservatori).

A l'acte, que es farà al Pavelló Municipal de Vila-seca a les 11.30h, tots els participants seran identificats amb un mocador especial realitzat per l'ocasió. Els infants interpretaran cançons populars catalanes i la cantata "La rebel·lió a la cuina" que està composta per Antoni Miralpeix amb arranjaments de Marc Torres i direcció musical de Maribel Marín. La Cantata serà presentada per Antoni Mas i narrada per alumnes de 6è de l'escola Cal·lípolis de la Pineda.

L'acte està organitzat pel Patronat Municipal de Música de Vila-seca en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-seca i els centres escolars del municipi.

A més de la Cantata, durant tot el dia la plaça de l'Església i la plaça de Voltes acollirà les tradicionals parades de llibres i roses. A la tarda, la plaça de l'Església s'omplirà d'activitats a partir de les 17.30 h, quan els infants podran gaudir dels contes en família a càrrec de Blai Sanabre i unes ‘Galejades dolces' a càrrec dels Trabucaires del Comú de Vila-seca a partir de les 18.30 h. Per a finalitzar la Diada, a dos quarts de vuit del vespre, la Colla Castellera Xiquets de Vila-seca, l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina i els Gegants i Grallers de Vila-seca encetaran una mostra de cultura popular catalana.

 

A l'endemà de la Diada, a la sala polivalent de la Casa Consistorial hi haurà la conferència ‘La Guerra de Successió. Aspectes diversos', a càrrec del professor Salvador Rovira i Gómez. El dissabte 26 d'abril a partir de les 8 del matí, sortirà de Vila-seca una excursió a la Barcelona del Tricentenari 1714-2014, per tal de realitzar una visita guiada als escenaris de la guerra de successió i a l'Ajuntament de Barcelona. Les inscripcions es podran dur a terme a la Llibreria Vanessa (av. de la Verge de Montserrat, 2), al Bar-Restaurant Casa de la Rita (pl. de Miquel Martí i Pol, 1 L-2) i a Bricolatge Colomí (c. de Josep Tenor Forasté, 10). El preu de sortida, de 15 €, inclou el transport, les visites guiades i el dinar.

 

Diumenge 27 d'abril a les 19.00 h hi haurà, a l'Auditori Josep Carreras, un concert extraordinari de Sant Jordi a càrrec de la Coral Nova Unió de Vila-seca i de la Coral Lautada Abesbatxa de Vitoria. Per últim, del 27 d'abril al 8 de maig la Biblioteca acollirà la mostra de ‘Llibres d'artista' creats pels alumnes dels centres escolars.