Jornada participativa el proper dissabte per a descobrir i gaudir dels parcs de Vila-seca

S'han programat diverses activitats al Parc dels Aragalls, al Parc Infantil de la Rambla de Catalunya, al Parc dels Gegants i a l'Skate Parc

El proper dissabte, 14 de març, a partir de les 10 del matí, Vila-seca viurà una jornada de gaudi i participació als parcs del municipi. Sota el nom ‘Gaudim dels Parcs', l'Ajuntament de Vila-seca ha organitzat diverses activitats al Parc dels Aragalls, situat al barri Miramar-Les Illes; al Parc Infantil de la Rambla de Catalunya, al barri del Colomí; al Parc dels Gegants, que es troba al barri de la Formiga i al Skate Parc, a la plaça del Mas de Miret Petit del Parc Tecnològic i de Serveis l'Alba.

En primer lloc, a les 10 del matí el Parc dels Aragalls acollirà activitats saludables per a totes les edats, en forma de circuit, que dirigirà la monitora d'activitats dirigides de Piscines Vila-seca, Irene Pereira. A través d'aquestes activitats es podrà conèixer la correcta utilització dels aparells de salut instal·lats al parc, els quals permeten treballar i tonificar diverses parts del cos.

A partir de les 10.30 h, la Ludoteca es traslladarà, fins a les 12 del migdia, al Parc infantil de la Rambla de Catalunya, on hi podran participar nens i nenes de 0 a 12 anys. Tot i que per a tots ells, el desig de jugar és espontani, les activitats dirigides per monitors i monitores de la Ludoteca, potencien el desenvolupament de la personalitat dels infants a través del joc en llibertat.

Al Parc dels Gegants tindrà lloc un taller d'educació viària per a nens i nenes de 4 a 11 anys, a partir de les 11 del matí. L'activitat, de caràcter lúdic i formatiu, permetrà aprendre a circular amb bicicleta i conviure amb la resta d'usuaris de les vies, en un espai segur que simularà els carrers d'una ciutat amb senyals, semàfors o cruïlles.

Per últim, des de les 12.30 a les 13.30 h l'Skate Parc serà testimoni d'una exhibició de scooters per a totes les edats, que serà conduïda per Devil bikes Reus. En aquesta exhibició hi participaran Jordi Jiménez, campió d'Espanya 2014; Lluís Barrios, classificat entre els tres primers a la Street Jam 2015 de Barcelona, i Lukitas Caballero, jove promesa d'11 anys.

L'Ajuntament de Vila-seca ha invertit en els darrers mesos un total de 379.115,83 euros en la millora i els nous equipaments d'aquests quatre parcs de Vila-seca. En concret, el Parc Infantil de la Rambla de Catalunya ha rebut una inversió de 79.898,64 euros; s'han invertit 119.993,11 euros en la instal·lació dels aparells de salut, jocs infantils i il·luminació al Parc dels Aragalls; 99.755,25 euros en l'adequació de l'aparcament del Parc dels Gegants i 79.468,83 euros per a la instal·lació de la pista del Skate Parc.