La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura a Vila-seca l'escola La Canaleta

L'escola La Canaleta va entrar en servei el passat mes de setembre, a l'inici del curs escolar 2014-2015

Avui al matí la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha inaugurat aquest matí a Vila-seca la recent estrenada escola La Canaleta, juntament amb l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet;  diversos regidors de la Corporació Municipal; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i diversos membres de la comunitat educativa.

Després de descobrir la placa inaugural, s'han visitat les instal·lacions de l'escola i, finalment, al gimnàs, ple de gom a gom, s'han dut a terme els parlaments i l'actuació musical de diversos alumnes de l'escola. L'escola La Canaleta destaca per ser "un projecte on tothom hi ha col·laborat, és un exemple de projecte participatiu on les famílies hi estan completament implicades" ha destacat la consellera d'Ensenyament. De fet, l'escola compta amb un model de construcció únic i, a més, cal afegir que es tracta de l'escola de Primària més gran de Catalunya.

Durant les intervencions, la directora de l'escola, Anna Vilella, ha agraït a tota la comunitat educativa la seva implicació i esforç, així com a l'Ajuntament de Vila-seca i la Generalitat de Catalunya per haver fet possible que finalment aquesta escola sigui una realitat. Per la seva banda, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha incidit en la història del projecte des dels seus inicis i ha destacat el seu nom com a símbol del que l'edifici acull, l'ensenyament dels infants, dient que "la Canaleta és en si un pas d'aigua, un pas d'aigua que ens porta i ens condueix a la riquesa de la vida".

La sala d'actes-gimnàs, ha acollit centenars de pares, mares i avis que no s'han volgut perdre l'acte d'inauguració i l'actuació musical "La nostra escola" per part d'una representació dels alumnes de La Canaleta, els quals han posat punt i final a l'acte inaugural.