Vila-seca es volca amb la commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El passat divendres Vila-seca va commemorar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb l'acte institucional que va omplir de gom a gom la Sala Polivalent de l'Ajunament de Vila-seca.

L'acte, que va ser presidit per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, juntament amb la regidora de Polítiques d'Igualtat, Lucía Teruel, va començar amb la Lectura del Manifest, a càrrec de diverses dones del municipi. Per la seva banda, l'Associació de Dones de Vila-seca van participar en l'acte llegint "Vivències de dones" i, a continuació, es va projectar el curtmetratge "Madres de Luna" d'Alicia Albares. Per finalitzar l'acte, la doctora en Dret i professora de Dret Internacional i Relacions Internacionals a la URV, Susana Borràs, va moderar la taula rodona multicultural "La violència envers les dones a les diferents cultures". Thioro Kouta (Senegal), Karina Larrubia (Argentina), Lydia Gil (Mèxic), Shaista Jabeen (Pakistan) i Zoryana Lyashenko (Ucraïna) van compartir amb el públic assistent les seves vivències i van endinsar-nos en la realitat de les dones en els seus països d'origen.

Els actes al voltant del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones van posar  punt i final amb una Marxa contra la Violència de Gènere pels carrers de Vila-seca, el passat 25 de novembre, i amb el Cine Fòrum "Sabates vermelles" que va tenir lloc ahir dilluns a l'Auditori Josep Carreras.