Demà divendres al Castell de Vila-seca, recepció oficial als finalistes de la fase estatal de la IX Olimpíada de Geografia

El Campus Vila-seca de la URV acull aquest cap de setmana les Olimpíades de Geografia

Els dies 13 i 14 d'abril el Campus Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili (URV) acollirà la Fase Estatal de la IX Olimpíada de Geografia, que organitza el Colegio de Geógrafos en col·laboració amb el departament de Geografia de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.

Demà divendres 13 d'abril a les 19.00 hi haurà la recepció oficial al Castell de Vila-seca als 54 finalistes de les Olimpíades de Geografia, amb la presència de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el rector de la URV, Josep Anton Ferré; el representant del Colegio de Geógrafos, Carlos M. Valdés;  la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Marta Nel·lo i el director del departament de Geografia de la URV, José Ignacio Muro.

En aquesta competició participaran 54 estudiants de 2n de Batxillerat que aquest curs acadèmic 2017-2018 fan l'assignatura de Geografia. Concretament, els tres guanyadors de les divuit Fases Locals que s'han celebrat durant els mesos de febrer i març de 2018 per tota Espanya, a nivell de districte universitari. En aquesta edició de l'Olimpíada de Geografia hi haurà representants d'Andalusia (3), Aragó (3), Astúries (3), Cantàbria (3), Castella i Lleó (9), Catalunya (6), Comunitat Valenciana (6), Extremadura (3), Galícia (3), Illes Balears (3), Madrid (3), Múrcia (3), Navarra (3) i País Basc (3). Els representants catalans van participar a les fases locals que es van celebrar a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili.

La competició tindrà lloc dissabte 14 d'abril al matí a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV. Els estudiants disposaran de 90 minuts per donar resposta a 100 preguntes d'opció múltiple sobre els continguts de l'assignatura de geografia a batxillerat. En acabar la prova, es farà una visita guiada al Parc de la Torre d'en Dolça. Finalment es farà l'entrega de premis a l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu i un obsequi. Els tres guanyadors rebran un diploma acreditatiu i els següents premis: 1r Medalla d'or i 500€, 2n Medalla d'argent i 300€ i 3r Medalla de bronze i 200€. Els classificats entre els llocs 4t i 10è rebran un diploma acreditatiu i 50€.

La Fase Estatal de la IX Olimpíada de Geografia compta amb el suport i patrocini de l'Instituto Geográfico Nacional, el Patronat Municipal de Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i el Vicerectorat de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària de la URV.