El programa d'activitats juvenils Carretera i Manta 2018 reprèn les activitats aquest febrer

Es duran a terme fins a 8 activitats de diferents àmbits com formatives, sortides i esportives

Aquest matí en roda de premsa celebrada a Salou, s'ha presentat el programa Carretera i Manta 2018, que reprèn la seva activitat durant el mes de febrer i s'allargarà fins al mes d'octubre. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Relacions Ciutadanes de Vila-seca, Josep Toquero, i el regidor de Joventut de Salou, David González, i ha comptat amb la presència del regidor de Joventut de Vila-seca, Francisco Almazán, i diversos tècnics de Joventut.

El Carretera i Manta va néixer l'any 2.000 amb la signatura d'un conveni que recollia un conjunt d'activitats formatives i lleure dins un programa. Encara i tot, el regidor de Relacions Ciutadanes, Josep Toquero, ha recordat que "realment el programa va començar a tenir forma abans, fruit de la inquietud per les esquiades, fet que any rere any ha anat transformant el programa i aportant-li frescor i vida", i ha destacat que "es tracta d'un programa model per altres administracions i de gran acceptació per part dels joves, dels quals es tenen en compte les seves necessitats per tal de confeccionar el programa".

Els joves que vulguin participar de les activitats que proposa el programa poden consultar l'oferta i apuntar-se. En concret, se n'ofereixen 8 de diferents àmbits com són formatives, esportives i sortides. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut remarcar "la gran qualitat de la oferta dins el programa d'oci i formació", i ha afegit que "es tracta d'un petit tast de les activitats que es duen a terme a cada municipi".

Cada activitat té un nombre de places limitades que es cobreixen per rigorós ordre d'inscripció i van adreçades als joves del municipi entre els 14 i els 30 anys. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha volgut comentar que "des de l'any passat, la nova web permet que els joves puguin proposar les seves pròpies idees, fet que aporta un valor afegit al programa".

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Salou, David González, també ha apuntat que "des dels Ajuntaments dels tres municipis es pretén, no només oferir activitats d'oci, sinó també una oferta de cursos formatius i monogràfics qualificats per als joves, de manera que els permetin obtenir una titulació en un període curt de temps".

Per consultar el programa i els detalls de cada activitat es pot fer entrant a la pàgina web oficial del programa www.carreteraimanta.cat o a través de les xarxes socials del carretera i manta. A més, a través de la web també es podrà realitzar una reserva prèvia de les places.

Per a realitzar les inscripcions o per a més informació, aquells que ho desitgin poden adreçar-se al Punt d'Informació Juvenil de Vila-seca, així com també es podrà fer als altres Punts d'Informació Juvenil de Salou i Cambrils.