El dimarts 27 de novembre, última sessió del "Creixem en família"

El calendari previst per l'activitat "Creixem en família", que comptarà amb Lectura assistida amb gossos per a infants amb necessitats específiques, és el següent:

- Dimarts 23/10/2018: Tècniques d'estudi: com podem els pares ajudar a millorar el rendiment acadèmic dels nostres fills?
- Dimarts 30/10/2018: Assetjament (bulling)
- Dimarts 06/11/2018: Autoestima i confiança en els fills
- Dimarts 13/11/2018: Ansietat i eines per al control emocional
- Dimarts 20/11/2018: Alimentació emocional
- Dimarts 27/11/2018: Comunicació entre pares i fills

El detall de cada sessió és la següent:

Sessió 1. Tècniques d'estudi: com podem els pares ajudar a millorar el rendiment acadèmic dels nostres fills.

Aquesta activitat ens donarà claus per ajudar els nostres fills a millorar el seu rendiment acadèmic. A càrrec e Mònica Sanromà i Tania Molero, del Departament de Pedagogia de la URV.

Sessió 2. Assetjament (bulling)

A càrrec de José Oriol Rios González, del Departament de Pedagogia de la URV. Aquesta activitat ens donarà claus per detectar i combatre l'assegjament escolar o bulling.

Sessió 3. Autoestima i confiança en els fills

Des de petits, anem construint la nostra autoestima. Educar els fills no vol dir canviar-los, sinó acompanyar-los en els seus processos vitals, donant-los suport emocional per a que puguin desenvolupar els seus potencials. L'autoestima i la confiança són dos valors pilars que ens permeten estimar-nos i acceptar-nos a nosaltres mateixos per a poder estimar i acceptar els altres.

A càrrec de Cristina Duran Salvadó, màster en pedagogia sistèmica.

Sessió 4. Ansietat i eines per al control emocional

L'educació emocional és la gran assignatura pendent de la nostra societat. L'ansietat és el curtcircuit, el col·lapse emocional i malauradament moltes persones la pateixen i reben tractaments farmacològics com a primera resposta. El que tots (adults, joves i nens) podem fer és aprender a gestionar les nostres emocions. Què són les emocions? Per a què serveixen? Creus que pots "passar" d'elles? En aquesta xerrada-taller trobaràs les respostes!

A càrrec de Cristina Duran Salvadó, màster en pedagogia sistèmica.

Sessió 5. Alimentació emocional

La forma d'alimentar-nos influeix en l'estat de salut, i el nostre estat emocional influeix en la forma d'alimentar-nos.

A càrrec de Minerva Castillo, coach formadora en benestar i salut.

Sessió 6. Comunicació entre pares i fills

Per arribar a gaudir d'una bona comunicació, cal que aprenguem a observar i escoltar l'altre. Les paraules no són ni el primer ni l'únic mitjà que emprenem per comunicar-nos. Sovint de manera inconscient, el nostre cos, els nostres gestos, el nostre to de veu comuniquen més i més veritablement que les pròpies paraules. En aquesta xerrada-taller posarem en pràctica aspectes de la comunicació que, sens subte, ens ajudaran a millorar l'entesa entre pares i fills.

A càrrec de Cristina Duran Salvadó, màster en pedagogia sistèmica.