Vila-seca aconsegueix una nova distinció al certamen Viles Florides

Vila-seca i Calafell amb tres flors i Reus amb dos han estat les úniques de la demarcació

Vila-seca ha estat guardonada amb una nova distinció al certamen Viles Florides que es va celebrar el passat dia 9 a la població de Sant Hilari Sacalm. La regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya, va recollir les tres Flors d'Honor, una distinció compartida amb altres 22 municipis de Catalunya, i superats només per Olot que va obtenir la màxima distinció de quatre flors d'honor.

El premi rebut per Vila-seca és un reconeixement a l'aposta del municipi per la recuperació de grans espais com ara el Parc de la Torre d'en Dolça, la zona del litoral amb el Parc del Pinar de Perruquet i la Sèquia Major i valora, alhora, la campanya Flors pel Centre, impulsada per l'ajuntament l'any passat.

L'entrega dels reconeixements Viles Florides 2015 va comptar amb la presència de Vicenç Estanyol, director dels SSTT del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona; Neus Ferraté, directora dels SSTT del departament a Barcelona; Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm i Josep Pastó, president de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya.

Amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme, la quarta edició de Viles Florides ha comptat amb la participació més de 70 candidats que han presentat iniciatives d'espais públics florits, col·lectius, racons i llars florides.

Viles Florides és un moviment impulsat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora dels espais verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures publiques o privades, fins als espais d'àmbit particular. La Flor d'Honor s'atorga a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds i la cura del medi ambient.