"Les llengües al Camp de Tarragona", l'acte de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

El dia 22 de febrer a les 18 h és el moment escollit per celebrar enguany la trobada institucional del Ple pel Català al Camp de Tarragona, que ja és habitual que es dugui a terme en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna. Les persones protagonistes de l'activitat són, lògicament, aprenents de català que tenen llengües maternes diferents, de les quals oferiran una mostra al públic assistent. Enguany serà a través d'una breu escenificació enregistrada en vídeo amb el títol Ara ens entenem!, emesa durant l'acte que serà retransmès pel canal de Youtube de Llengua catalana.

L'acte, amb la presència de la directora general de Política Lingüística, Sra. Ester Franquesa es podrà seguir a través d'aquest enllaç. L'alumnat, dels centres de normalització lingüística de Reus i Tarragona, de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona i del Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili, són parlants d'alemany, castellà, francès, italià, panjabi, rus, sard i txec.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra cada any el dia 21 de febrer amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i l'educació multilingüe al món, de l'any 2000 ençà, després que al novembre de 1999 l'hagués proclamat la Conferencia General de la UNESCO. Alhora, vol mostrar la importància que té l'ús de la llengua materna per a les persones, les cultures i per al món en general.