El programa juvenil Carretera i Manta presenta una trentena d'activitats per aquesta temporada

Els alcaldes de Cambrils, Salou i Vila-seca renoven el conveni de col•laboració que compleix 15 anys

L'Hotel Raval de la Mar de Vila-seca ha acollit avui la presentació del programa juvenil ‘Carretera i Manta', organitzat pels Ajuntaments de Cambrils, Salou i Vila-seca des de l'any 2001 i que està coordinat per les regidories de Joventut d'aquests ajuntaments. Durant l'acte, l'alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau i l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, han signat el conveni anual del Carretera i Manta, el qual compleix 15 anys, tot i que la col·laboració en matèria de joventut entre els tres ajuntaments es va iniciar l'any 1999.

El programa Carretera i Manta d'enguany ofereix un total de 1.125 places per a joves i ha programat un total de 34 activitats, el 65% de les quals són formatives i inclouen educació en el lleure, formació d'idiomes, cursos en l'àmbit sociosanitari, en l'àmbit de les noves tecnologies i altres cursos com ara el de manipulació d'aliments, coordinador de menjador escolar, monitor de menjador o llengua de signes. Les activitats de lleure engloben cinc sortides a la neu, la tradicional visita al saló del manga, pràctica de pàdel, escola de castells, la lanparty i la festa Party-cipa.

En l'àmbit formatiu, cal destacar que el programa engloba cursos amb els quals s'obtenen títols reconeguts, oficials i de prestigi per a poder accedir al mercat laboral. Enguany, cal fer especial esment a l'aposta pels cursos de noves tecnologies i els cursos que s'impartiran de forma online perquè els alumnes puguin cursar-los des de casa.

Pel que fa a les sortides, una de les que més èxit té entre els joves és la de la neu, ja que per un preu de 100 euros poden gaudir del forfait, transport, assegurança i mitja pensió en un hotel de tres estrelles.

Amb un pressupost de 104.022 euros, s'ha apostat clarament per la formació de qualitat per "treballar conjuntament per al creixement i benestar dels joves dels tres municipis" afirmava  l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; mentre que l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha incidit en "la sintonia i acord entre els tres ajuntaments  per afavorir la gent jove". En aquesta línia, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, que ha destacat la coordinació i confiança entre els equips de joventut dels tres municipis, ha remarcat que "l'èxit del programa, també és l'èxit dels joves i, per tant, també ho és de la societat del futur".

Cal recordar que l'any 2013 l'Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut va lliurar una menció al programa Carretera i Manta com a programa de bones pràctiques en l'àmbit de la joventut.