Demà es posa en marxa a Vila-seca el projecte Rossinyol, un programa de voluntariat

Demà dijous a les 16.30 h, Vila-seca dóna el tret de sortida al projecte Rossinyol amb un acte festiu a l'Espai Jove Casa dels Obrers, on hi assistiran els alumnes voluntaris provinents de la Universitat Rovira i Virgili, les parelles que acompanyaran durant el curs, les seves famílies, els centres educatius de Vila-seca i diversos representants de l'Associació Quilòmetre Zero.

El projecte Rossinyol és de mentoria social inclusiva, impulsat amb col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i que arriba a Vila-seca, fruit de l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-seca i l'Associació Quilòmetre Zero. El projecte Rossinyol s'implantarà als instituts del municipi durant el present curs, amb l'objectiu de facilitar la integració social de nois i noies d'11 a 14 anys de diferents contextos socioculturals, fent acompanyament en el seu creixement personal, proporcionant-los un temps de lleure en horari extra escolar. En total, es formaran 5 parelles, de les quals cadascuna d'elles estarà composta per un mentor voluntari, alumne de la URV, i un estudiant de l'institut al qual pugui oferir-li suport social, cultural i lingüístic; consell; amistat, reforç i un exemple positiu.

L'Associació Quilòmetre Zero té la finalitat de promoure intervencions socials des del voluntariat que estableixin relacions entre persones, amb l'objectiu d'acompanyar i construir oportunitats per als més joves.