Vila-seca celebra un Sant Jordi ple d'activitats al Jardí del Castell de Vila-seca

Vila-seca enguany celebrarà un Sant Jordi amb una quinzena d'actes que tindran lloc, principalment, al Jardí del Castell de Vila-seca.

Per començar a escalfar motors, hi hauran diverses presentacions de llibres que s'iniciaran el dissabte 10 d'abril. La primera d'elles serà la presentació de "La casa dels avis" de Vicenç Villatoro i a càrrec del periodista vila-secà Xavier Graset. Dimarts 13 d'abril es presentarà la col·lecció "Club Victòria" a càrrec de Blanca Pujals i el dijous 15 tindrà lloc la presentació de "L'home que va viure dues vegades" de Gerard Quintana i a càrrec d'Isona Passola.

La propera setmana s'iniciarà amb la presentació del número 2 de la revista Emprius del Centre d'Estudis Vila-secans, a càrrec d'Àxel Baiget. Això serà el dilluns 19 d'abril, dia en què també es donarà a conèixer la pàgina web de l'Agrupació Cultural de Vila-seca, a càrrec de Josep Ramon Pujals i David Melero. Per últim, tancarà l'acte la presentació del vídeo "Por, fam, memòria" d'Aida Arjona, Andrea Crespo, Irma Díaz i Rut Ulrich, totes elles alumnes de l'Institut Ramon Barbat. El dimarts 20 d'abril Ramon Tremosa presentarà el seu llibre "Catalunya, potència logística natural: l'Estat contra el mercat" que anirà a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura. L'última presentació tindrà lloc el dimecres 21 d'abril amb "La memòria salvada" de Josep Llop Tous, i a càrrec de Maria Estradé i Manuel Rivera. Totes aquestes presentacions es duran a terme al Jardí del Castell a les 18.30 h i bona part d'elles aniran acompanyades d'actuacions musicals a càrrec dels alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca.

La Diada de Sant Jordi, divendres 23 d'abril, s'iniciarà amb les tradicionals parades de llibres i roses que romandran obertes des de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre. Tothom que vulgui gaudir de la Cantata de Sant Jordi dels alumnes de les escoles de Vila-seca, ho podrà fer accedint a la Sala Polivalent del Castell, on serà projectada. Entre les 17.00 h i les 18.30 h hi hauran diverses activitats per als més petits, organitzades per la Biblioteca i la Ludoteca Tot Joc. Finalment, i per tancar, els actes de la Diada, a les 19.15 h es lliuraran els premis de la VIII edició del Concurs de Fotografia Albert Iturria i a les 19.30 h tindrà lloc una festa popular que finalitzarà amb un concert de músiques del món i una ballada de sardanes.

D'altra banda, cal recordar que enguany torna "Efímera. Art al carrer" amb el disseny de l'espai urbà a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Reus de la Diputació de Tarragona, al Jardí del Castell, i l'exposició d'escultures amb llibres a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona de la Diputació de Tarragona, que es podran trobar en diversos punts del Centre Històric de Vila-seca: la plaça d'Estudi, el Portal de Sant Antoni, la plaça de l'Església, la plaça de Voltes, el carrer del Compte de Sicart, la plaça de l'Església Vella i el Jardí del Castell.

La Biblioteca de Vila-seca, per la seva part, organitza l'activitat "Explica'ns ‘El teu Sant Jordi'" a les seves xarxes socials de Facebook i Twitter des del 19 al 23 d'abril i el dijous 22 d'abril a les 17.30 h hi haurà un taller virtual de disseny i impressió d'un punt de llibre en 3D per a infants de 8 a 10 anys. Les inscripcions es podran fer a través del telèfon 977 39 13 63 i el WhatsApp 610 79 38 13.