• La FiM converteix Vila-seca en l'epicentre de la música emergent i familiar

  La FiM, Fira de música emergent i familiar de Vila-seca reneix com a cita, aparador i mercat de la música moderna emergent i els espectacles musicals familiars fets a Catalunya i se celebrarà del 7 al 9 de maig.

  Així, la represa de la FiM Vila-seca convoca 34 propostes musicals i més de 200 professionals del sector musical per convertir la localitat en l'epicentre de la música emergent i familiar de Catalunya durant un cap de setmana.  La reserva d'entrades s'obrirà el dijous 29 d'abril al web www.fim.cat.

  La FiM Vila-seca torna renovada després de 5 anys i compta amb el bagatge de setze edicions, que la van situar al pol de les propostes musicals emergents de Catalunya i els territoris de parla catalana. És un retorn amb vocació ampliada, ja que es proposa treballar amb els fonaments de la cultura musical del país: la població infantil i jove, els músics emergents, i les propostes innovadores i arriscades. Es tracta d'impulsar el sector i l'escena des de les bases, i de reforçar la pedrera de creadors i de públics, des de la transversalitat, la innovació i el territori.

  En paraules de Martí Marfà, director artístic de la FiM: "La FiM torna per recuperar el seu espai històric com a aparador i mercat de la música emergent a Catalunya, que està en un moment d'allò més interessant i efervescent. Hem de contribuir a canalitzar la desbordant eclosió creativa de la nostra escena. En aquest sentit, tenim vocació de servei al sector i volem visibilitzar, articular i donar continuïtat a les diferents iniciatives que treballen per donar suport a la creació i al talent emergent. Alhora, promourem les propostes musicals transversals i per això treballarem perquè la FiM sigui una fira per gaudir en família, tant els i les professionals com el públic en general. Hi som per potenciar la nova creació en un àmbit amb tant de potencial com el de la música familiar i el dels concerts i espectacles pensats per a tots els públics."  

  La programació artística està formada per 34 propostes, de les quals 22 són projectes de música emergent i 12 són espectacles de música familiar. Anabel Lee, Ariana Abecasis, b1n0, Bofirax, Caramelo a Kilo, Carlota Flâneur, Celistia, Cine Nuria, Clara Poch i Marçal Calvet, Combos del Conservatori de Vila-seca, Companyia ytuquepintas, Dani López Quartet, Gebre, Kids from Mars, Koeman, La Botzina, La Curiosa, La Tresca i la Verdesca, Les Anxovetes, Lia Sampai, Lucia Fumero, Marcel i Júlia, Maria La Blanco, Monkey Jane, One, two, free... Folk!, Pels més menuts, Petit Taller de  Cançons, Pol Bordas, Porto Bello, Pulmon Beatbox, Sambach, Tutti Fan Piu, Samfaina de Colors i Xiula conformen la programació de l'edició 2021.

  A les activitats musicals s'afegeix el Cercle de Percussió, una proposta del Conservatori de Vila-seca que convida a posar en comú la creativitat i l'esperit de cadascú i generar una orquestra de percussió participativa.

  La FiM Vila-seca 2021 ofereix un programa d'activitat professional en format híbrid, virtual i presencial. El dijous 6 de maig serà en format virtual i hi trobarem pitchings, speed meetings, una taula rodona, presentacions i mentories express. El divendres dia 7 i el dissabte 8 de maig les activitats seran en format presencial i hi inclouen showcases, espais de trobada professionals i presentacions de projectes i novetats.

  El programa professional de la FiM ha programat un total de 22 activitats,  7 virtuals  i 15 presencials. S'hi presentaran més de 40 projectes, catàlegs artístics i iniciatives de suport a la creació emergent. A més, s'hi celebraran de manera virtual prop de 80 reunions ràpides entre programadors i mànagers i 30 grups novells rebran consells i recomanacions per part de managers en les mentories express.

  Avui també s'han donat a conèixer tots els detalls dels horaris i espais de tota la programació artística.  La FiM Vila-seca comptarà amb 6 espais de programació: el Castell de Vila-seca (dos escenaris) com a epicentre de l'activitat professional i musical, i altres espais interiors i exteriors com el Parc de la Formiga, l'Auditori Josep Carreras, Auditori Josep Malapeira i el Teatre El Centru. Les entrades als espectacles familiars i als concerts de música emergent seran gratuïtes amb una reserva prèvia de localitats a través del web de la FiM Vila-seca, que s'obrirà el 29 d'abril.

  Per superar les limitacions d'aforament provocats per l'emergència sanitària, la FiM Vila-seca es podrà gaudir també a través de la retransmissió en directe d'actuacions com les de b1n0, Les Anxovetes, Ariana Abecasis, Lucia Fumero, Caramelo a Kilo, Maria La Blanco, Kids from Mars, Anabel Lee i Gebre, a través del canal de youtube de la FiM Vila-seca.

  Sota el lema "Reinicia la FIM", l'Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FIM l'esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, tant per als professionals i artistes com per al públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt de país. La Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat també donen suport al projecte.

 • El Castell acull l'exposició "Testimoni d'una Guerra" d'Agustí Centelles

  El Castell de Vila-seca acull la segona exposició fruit del conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Casas.
   
  "Testimoni d'una guerra 1936-1939" és el títol de l'exposició del fotògraf Agustí Centelles que s'inaugurarà el dijous 18 de febrer i es podrà visitar fins al proper 17 d'octubre.
   
  L'exposició està formada per 145 fotografies, algunes d'elles inèdites i mai exposades, que constitueixen la col·lecció més important d'aquest fotògraf que es conserva a Catalunya.
   
  Cal recordar que els horaris per a visitar l'exposició seran els següents:
  Fins al 31 de maig:
  Dijous de 10.00 a 14.00 h
  Dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h
  Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h
   
  De l'1 de juny al 30 de setembre:
  De dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h
  Dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h