Vila-seca celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus

L'Ajuntament de Vila-seca celebra un any més la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població de la necessitat de reduir la generació de deixalles. Per això, del 17 al 25 de novembre, es realitzaran una quarantena d'activitats mediambientals com xerrades informatives i tallers de prevenció de residus en tots els centres escolars del municipi.

Els més petits de les escoles s'aproparan a les problemàtiques de la presència de residus al mar a través de la història del Pop Plastopus, que els explicarà les seves aventures i els animarà a emprendre actituds com el reciclatge.

Un any més, els infants de 2n de primària de les escoles de Vila-seca podran participar de l'activitat "La Deixalleria Mòbil va a l'escola" per tal de conèixer el seu funcionament, així com els impactes que generen en el medi els residus que s'hi dipositen. Per la seva banda, els alumnes de l'Escola Cal·lípolis visitaran la deixalleria de la Pineda i els alumnes de l'Escola de la Plana participaran a l'activitat Plastioles, en la qual tractaran la reducció, reutilització i reciclatge a través de l'elaboració d'una titella.

Els alumnes de 1r d'ESO dels instituts de secundària del municipi, reflexionaran sobre la generació de residus en els esmorzars que realitzen al centre educatiu, amb l'objectiu d'emprendre una actitud proactiva en la minimització dels residus. L'activitat permetrà relacionar l'acció localitzada i individual amb la problemàtica ambiental global de la presència d'envasos al mar i la presència d'envasos en diferents ecosistemes, més enllà de l'urbà. Per la seva banda, els alumnes de 2n d'ESO assistiran a la xerrada de prevenció i gestió dels residus municipals i els de 4t d'ESO simularan l'acció d'anar a comprar per identificar criteris de consum responsable, en l'activitat anomenada "L'Ecocompra".

A més d'aquestes activitats, el dimecres 21 de novembre a les 18.00 h, el Centre Cívic i Cultural El Colomí acollirà la xerrada "Què podem fer per reduir els residus que generem?", adreçada a tots els ciutadans, i a càrrec de la regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya. La xerrada estarà centrada en motivar als ciutadans en la millora de la prevenció i reducció de la generació de residus, mostrant diversos hàbits i actituds quotidianes per assolir el repte. Al llarg de l'activitat també es farà un repàs a l'evolució que ha experimentat la gestió dels residus al municipi de Vila-seca i com es fa actualment, des de la recollida selectiva mitjançant els diversos contenidors de la via pública i la deixalleria, al seu transport i tractament en les diferents plantes, analitzant el cost que això representa. Aquesta xerrada també està programada dins les activitats del Pla Educatiu d'Entorn per a famílies i comptarà amb un servei gratuït d'acollida per a infants de més de 3 anys. Tothom que vulgui podrà inscriure-s'hi a través del formulari que es pot trobar al web municipal fins al 19 de novembre.