Notícies Participació ciutadana

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania per a la creació de consells municipals

22 Febrer 2023

S'hi poden inscriure fins al 10 de març

L'Ajuntament de Vila-seca, en el context del desenvolupament del Reglament de participació ciutadana, crearà properament diversos consells municipals adreçats a la ciutadania. Amb la creació d'aquests consells, es vol arribar a tot un seguit d'objectius, d'entre els quals destaquen: afavorir l'interès col·lectiu i el bé  comú com a elements facilitadors de llaços comunitaris i vincles de pertinença i generar una cultura participativa que promogui la corresponsabilitat i el compromís amb les persones i l'entorn.

 

Concretament, els consells que seran creats són els d'infants, joves, dones i persones grans. Tots ells estaran formats per una presidència, un equip tècnic dinamitzador i una vintena de vila-secans i vila-secanes que desitgin participar-hi. Tothom que vulgui formar-ne part, haurà de registrar la seva instància, fins al 10 de març, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (de forma presencial o telemàtica) o bé als punts presencials de suport, habilitats al Centre Cívic i Cultural de la Pineda (els dimecres 1 i 8 de març de 9.30 a 15.00 h i de 16.00 a 18.30 h) i al Centre Cívic i Cultural de la Plana (els dijous 2 i 9 de març de 9.30 a 15.00 h i de 16.00 a 18.30 h).

 

En el consell d'infants, s'hi podran inscriure infants d'edats compreses entre els 9 i 11 anys; en el de joves, d'edats compreses entre els 16 i 25 anys; en el de dones, majors de 18 anys i en el de persones grans, majors de 65 anys. Tots ells hauran d'estar empadronats i empadronades.

En aquests consells els ciutadans hi trobaran un espai de construcció col·lectiva que fomentarà la comunicació, la informació i la conversa, un espai amb interès pel bé comú i la diversitat de sabers i coneixements i un espai de reflexió i treball col·laboratiu.

 

La participació ciutadana, com a projecte liderat per l'Àrea de Drets Socials i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Vila-seca,  pretén promoure la ciutat com un espai de construcció col·lectiva on d'una banda, s'aprofita l'expertesa del ciutadà i ciutadana fruit de la seva experiència quotidiana (perquè el municipi és el lloc on viu, on socialitza, el lloc on coneix als veïns i veïnes, on hi creix la seva família, on potser hi té la feina) i de l'altra, promou espais de construcció col·lectiva amb especial sensibilitat i inclusió de la diversitat de mirades.

Image
Image
Image
Image
Image