Notícies d'actualitat a Vila-seca

L'Oficina de Català de Vila-seca presenta una nova edició del Voluntariat per la Llengua

16 Abril 2024

Es van presentar 26 noves parelles lingüístiques

Ahir dilluns a les 6 de la tarda va tenir lloc la presentació de la nova edició del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) a Vila-seca.

 

L'acte va acollir les parelles lingüístiques que s'han format recentment i que estan integrades per voluntaris i aprenents. En aquesta edició presencial, hi participen aprenents provinents de Moldàlvia, Uruguai, Romania, Colòmbia, Argentina, Xile, Perú, Veneçuela, Brasil, Ucraïna, Sud-àfrica, Marroc, Xina i de la resta de l'Estat espanyol.

 

Durant la presentació, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge.

 

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

 

Les persones que estiguin interessades a participar en noves edicions del Voluntariat per la Llengua, tant com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se a l’Oficina de Català de Vila-seca, situada al carrer de l'Hospital, 1, per telèfon al 977 39 43 25 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Image
Image
Image
Image