Notícies Cultura

Dones vila-secanes a l’exposició “Dones Rurals, Dones del Camp de Tarragona”

23 Octubre 2023

Celebrat al Museu de la Vila Rural de l’Espluga de Francolí amb presència vila-secana

 

Les dones de Vila-seca són també protagonistes en el projecte “Dones Rurals, Dones del Camp de Tarragona” que des del passat 15 d’octubre es pot visitar al Museu de la Vila Rural de l’Espluga de Francolí. Concretament es va presentar l’exposició on es ret homenatge a les il·lustres dones vila-secanes Maria Elena Maseras Ribera i Elvira Rovira Toda.

 

Durant l’acte, al qual hi va assistir la regidora d'Igualtat de l’Ajuntament de Vila-seca, Lucía Teruel, juntament amb familiars de l'Elvira Rovira es van presentar les biografies de l’Elvira Rovira i la Maria Elena Maseras, reconeixent d’aquesta manera la seva tasca social i en comunitat.

 

Cal destacar que Maria Elena Maseras va néixer a Vila-seca l’any 1853 i que va ser la primera dona en matricular-se a una universitat, concretament a la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, tot i que mai va poder exercir com a metgessa. D’altra banda, l’Elvira Rovira va néixer a Vila-seca l’any 1926 i fou una estimada mestra de moltes generacions de vila-secanes i vila-secans.

Image
Image
Image
Image