CONCERT ANUL·LAT: Bach i Händel, es troben en el concert a càrrec de Lina Tur i Dani Espasa

Deia Beethoven en una carta dirigida a l'Arxiduc Rodolf que, dels compositors antics, només Händel i Bach foren genis veritables. Mal que potser no del tot justa, aquesta frase ens dóna una idea de la importància del llegat d'aquests dos titans del Barroc, que van deixar una profunda empremta en l'obra de pràcticament tots els compositors posteriors.

Tot i ser contemporanis –de fet, van néixer amb poc més de tres setmanes de diferència‑ i malgrat haver compartit marc geogràfic i cultural, les diferències entre la trajectòria musical i vital de Bach i Händel són enormes.

En el cas de Händel, però, la seva fama pòstuma es va limitar durant molts anys quasi estrictament a l'obra vocal, en concret als grans oratoris i algunes àries que mai no van deixar d'interpretar-se als escenaris. Això ha deixat la seva obra instrumental en un evident segon terme, del tot immerescut, com dues de les seves sonates que presentaran en aquest concert.

La música instrumental de Bach ha gaudit sempre d'una major atenció per part dels estudiosos. Les sonates per a violí i clave són un exemple més de la capacitat del mestre d'Eisenach per avançar-se a la seva època sense renunciar a les formes heretades del passat.

Una meravellosa oportunitat de gaudir de dos grans músics intèrprets, que presenten el seu darrer disc que està recorrent els més importants escenaris d'Europa i del món.