CONCERT ANUL·LAT: "La història del soldat" de Stravinsky, al Josep Carreras

La Història del Soldat, en un inici, es va tractar d'una curiositat, però actualment és considerada com a una obra mestra sense precedents i amb grans conseqüències musicals. Stravinsky va escriure aquesta obra en el moment més dur de la seva vida, la seva situació econòmica era difìcil, havien mort dues persones properes a ell i, a més, Europa es trobava a les acaballes de la Primera Guerra Mundial. Després d'haver creat els grans ballets russos amb Diàguilev, amb uns recursos orquestrals i escenogràfics monumentals, es va veure obligat a realitzar un projecte amb pocs mitjans, poc pressupost, que fos fàcil de transportar d'un lloc a un altre. Això el va abocar a crear una obra d'art nova, original, que va esdevenir una joia sonora amb una instrumentació enormement reduïda. Amb la Història del Soldat, pràcticament neix la història de l'ensemble musical.
 
Kammart Ensemble neix amb l'objectiu d'interpretar i difondre la música més interessant del repertori, en diferents formats, amb la filosofia i el compromís d'oferir espectacles de gran qualitat musical i sensibilitat artística. És una formació creada i liderada pel director d'orquestra Àlex Sansó, i està integrada per músics amb una trajectòria destacada en el panorama musical del país, solistes i assistents d'algunes de les millors orquestres de l'Estat Espanyol (OBC, ONE, Liceu…) i altres orquestres europees de prestigi internacional.
 
Kammart ens ofereix una de les obres més importants i influents del segle XX, amb la música d'Igor Stravinsky i la història de Charles Ferdinand Ramuz (versió catalana de Miquel Desclot).