• Vila-seca celebra un Sant Jordi ple d'activitats al Jardí del Castell de Vila-seca

  Vila-seca enguany celebrarà un Sant Jordi amb una quinzena d'actes que tindran lloc, principalment, al Jardí del Castell de Vila-seca.

  Per començar a escalfar motors, hi hauran diverses presentacions de llibres que s'iniciaran el dissabte 10 d'abril. La primera d'elles serà la presentació de "La casa dels avis" de Vicenç Villatoro i a càrrec del periodista vila-secà Xavier Graset. Dimarts 13 d'abril es presentarà la col·lecció "Club Victòria" a càrrec de Blanca Pujals i el dijous 15 tindrà lloc la presentació de "L'home que va viure dues vegades" de Gerard Quintana i a càrrec d'Isona Passola.

  La propera setmana s'iniciarà amb la presentació del número 2 de la revista Emprius del Centre d'Estudis Vila-secans, a càrrec d'Àxel Baiget. Això serà el dilluns 19 d'abril, dia en què també es donarà a conèixer la pàgina web de l'Agrupació Cultural de Vila-seca, a càrrec de Josep Ramon Pujals i David Melero. Per últim, tancarà l'acte la presentació del vídeo "Por, fam, memòria" d'Aida Arjona, Andrea Crespo, Irma Díaz i Rut Ulrich, totes elles alumnes de l'Institut Ramon Barbat. El dimarts 20 d'abril Ramon Tremosa presentarà el seu llibre "Catalunya, potència logística natural: l'Estat contra el mercat" que anirà a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura. L'última presentació tindrà lloc el dimecres 21 d'abril amb "La memòria salvada" de Josep Llop Tous, i a càrrec de Maria Estradé i Manuel Rivera. Totes aquestes presentacions es duran a terme al Jardí del Castell a les 18.30 h i bona part d'elles aniran acompanyades d'actuacions musicals a càrrec dels alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca.

  La Diada de Sant Jordi, divendres 23 d'abril, s'iniciarà amb les tradicionals parades de llibres i roses que romandran obertes des de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre. Tothom que vulgui gaudir de la Cantata de Sant Jordi dels alumnes de les escoles de Vila-seca, ho podrà fer accedint a la Sala Polivalent del Castell, on serà projectada. Entre les 17.00 h i les 18.30 h hi hauran diverses activitats per als més petits, organitzades per la Biblioteca i la Ludoteca Tot Joc. Finalment, i per tancar, els actes de la Diada, a les 19.15 h es lliuraran els premis de la VIII edició del Concurs de Fotografia Albert Iturria i a les 19.30 h tindrà lloc una festa popular que finalitzarà amb un concert de músiques del món i una ballada de sardanes.

  D'altra banda, cal recordar que enguany torna "Efímera. Art al carrer" amb el disseny de l'espai urbà a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Reus de la Diputació de Tarragona, al Jardí del Castell, i l'exposició d'escultures amb llibres a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona de la Diputació de Tarragona, que es podran trobar en diversos punts del Centre Històric de Vila-seca: la plaça d'Estudi, el Portal de Sant Antoni, la plaça de l'Església, la plaça de Voltes, el carrer del Compte de Sicart, la plaça de l'Església Vella i el Jardí del Castell.

  La Biblioteca de Vila-seca, per la seva part, organitza l'activitat "Explica'ns ‘El teu Sant Jordi'" a les seves xarxes socials de Facebook i Twitter des del 19 al 23 d'abril i el dijous 22 d'abril a les 17.30 h hi haurà un taller virtual de disseny i impressió d'un punt de llibre en 3D per a infants de 8 a 10 anys. Les inscripcions es podran fer a través del telèfon 977 39 13 63 i el WhatsApp 610 79 38 13.

 • El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona convoca el V Concurs de Microrelats "T'estimo, no t'estimo..."

  El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT) convoca la cinquena edició del Concurs de Microrelats "T'estimo, no t'estimo...". Aquest certamen s'adreça a alumnes i exalumnes de català del CNLT, a participants del programa Voluntariat per la Llengua i a seguidors de les xarxes socials del CNLT.

  És precisament a les xarxes Twitter, Facebook i Instagram on s'han de publicar els microrelats, que han de ser en català i tenir una llargada màxima de 280 caràcters o 50 paraules. Cal acompanyar-los amb l'etiqueta #microrelatCNLT2021. El tema sobre el qual ha de versar el microrelat és l'amor i el desamor, en qualsevol de les seves múltiples manifestacions. 

  El termini per a la presentació de treballs és el 20 d'abril. El veredicte es coneixerà el 23 d'abril, a través dels comptes del CNL Tarragona a les xarxes i dels mitjans de comunicació. L'autor o autora del microrelat guanyador rebrà un val de 50 € per a la compra de llibres, i hi haurà dos accèssits de 25 €. Les bases completes es poden consultar en aquest web.

 • El Castell acull l'exposició "Testimoni d'una Guerra" d'Agustí Centelles

  El Castell de Vila-seca acull la segona exposició fruit del conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Casas.
   
  "Testimoni d'una guerra 1936-1939" és el títol de l'exposició del fotògraf Agustí Centelles que s'inaugurarà el dijous 18 de febrer i es podrà visitar fins al proper 19 de setembre.
   
  L'exposició està formada per 145 fotografies, algunes d'elles inèdites i mai exposades, que constitueixen la col·lecció més important d'aquest fotògraf que es conserva a Catalunya.
   
  Cal recordar que els horaris per a visitar l'exposició seran els següents:
  Fins al 31 de maig:
  Dijous de 10.00 a 14.00 h
  Dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h
  Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h
   
  De l'1 de juny al 30 de setembre:
  De dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h
  Dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h